Съобщава се, че централната банка на Русия обмисля да забрани

...
Съобщава се, че централната банка на Русия обмисля да забрани
Коментари Харесай

Руската централна банка обмисля забрана за използването и копаенето на криптовалути

Съобщава се, че централната банка на Русия обмисля да забрани потреблението и добива на всички криптовалути в страната.

Според отчет на Ройтерс, основната финансова институция на страната има възходящи опасения по отношение на разширяващото се основаване и потребление на цифровата валута в границите на нейните граници.
Това е забавно, тъй като през 2020 година даде на Биткойн и други сходни на него законен статут
В нов отчет, получен от новинарския уебсайт, централната банка предизвестява, че актуалните трендове в растежа на криптовалутите наподобяват „финансова „. Тоест считат, че това е фискална конструкция, която може да докара до изключителна волатилност и формиране и сриване на парични балони.

Банката е загрижена освен за негативното влияние, което сходна непредсказуемост може да окаже върху жителите на Русия. Другото нещо, от което се опасяват, е въздействието, което растежът на криптовалутите може да окаже, върху паричния суверенитет на страната, показва Ройтерс.

Една от главните цели на основаването на Биткойн и неговите производни беше да се изземе контролът върху валутите от националните държавни организации.
Изглежда, че напредъкът, който криптовалутите са постигнали в реализирането на тъкмо това в Русия, е сериозен.
Достигнал е точката, в която вземащите решения в региона на финансите в страната стават надълбоко загрижени за способността си да продължат да управляват валутата.

В допълнение към всички тези въпроси, Русия явно споделя и терзанията по отношение на въздействието на криптодобива върху околната среда.

В момента с него се. Ройтерс означи, че към август предходната година на Русия се падат 11,2% от международния хешрейт. Това я слага на трето място по размер на криптодобива след Съединени американски щати и Казахстан.

Огромното количество електрическа енергия, належащо за зареждане на минните платформи, които обезпечават този hashrate, евентуално е тревожно. Да не забравяме, че в историята си страната има не една и две огромни борби поради електрическата сила, потреблението на изкопаеми горива и ръководството на естествените запас.

Според отчета, идващите стъпки на Русия може да са огледални на тези в страни като Китай, където неотдавна не разрешиха всички вътрешни добиви и транзакции, основани на крипто. Банката явно също по този начин възнамерява да се съюзи с регулаторите в други страни, с цел да наблюдава потреблението на интернационалните криптоборси от руснаците.
Защото не желаят да има метод някой да заобиколи техните планувани забрани
Въпреки че централната банка на Русия не желае външни лица или организации да управляват цифровите валути в страната, тя явно възнамерява да пусне своя лична цифрова рубла Ще бъде опит да модернизира финансовата си система, да форсира заплащанията и да узурпира всеки късмет на самостоятелните цифрови валути да получат по-силна позиция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР