Съобщава се, че Съединените щати планират да предоставят на Украйна

...
Съобщава се, че Съединените щати планират да предоставят на Украйна
Коментари Харесай

Украйна ще получи $1.3 милиарда от САЩ във военни помощи

Съобщава се, че Съединените щати възнамеряват да дават на Украйна спомагателна военна помощ в размер на $1.3 милиарда като част от напъните си да поддържат украинската контраатака против Русия.

Според Reuters  пакетът от оръжия включва друго военно съоръжение, като да вземем за пример средства за противовъздушна защита, системи за противопоставяне на дронове, взривяващи се дронове и муниции. Оръжията ще бъдат закупени от Съединени американски щати и доставени в Киев посредством програмата на президента Байдън “Инициатива за подкрепяне на сигурността в Украйна ” (USAI), като се подсигурява, че запасите от американско оръжие ще останат незасегнати.

Сред системите и боеприпасите, които ще бъдат добити за Киев, са системи за противовъздушна защита, известни като Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment или VAMPIRE, създадени от L3Harris Technologies. Пакетът включва и безпилотния аероплан Phoenix Ghost, създаден от Aevex Aerospace, частна компания в Калифорния, и Switchblade, създаден от AeroVironment Inc.

В допълнение към тях се чака Украйна да получи забележителен брой системи за битка с дронове от австралийската DroneShield Ltd., както и радари, датчици и системи за разбор, съгласно информация от лице, осведомено по въпроса.

Служител на Министерството на защитата, подполковникът от морската пехота Гарън Джей Гарн, отхвърли да удостовери отчета, когато беше потърсен за коментар.

Ройтерс показва, че следва публично известие по отношение на спомагателната помощ за сигурността. Това развиване на събитията съответствува с виртуалната среща на Групата за отбранителни контракти за Украйна – асамблея на съюзнически страни, които оказват поддръжка на Киев в напъните му против Русия.

От началото на мандата на президента Байдън Пентагонът към този момент е дал над $10.8 милиарда помощ за сигурността на Украйна по програмата USAI на седем обособени транша. Ако докладваният пакет бъде утвърден, това ще бъде осмият транш, с което общата помощ ще доближи $12.1 милиарда.

Подполковник Гарън Джей Гарн осведоми Fox News Digital , че към 22 юни в президентския орган за понижаване на средствата за фискалната 2023 година има още $1.7 милиарда, които към момента не са отпуснати на Украйна, в допълнение към финансирането по USAI и по линия на външното военно финансиране на Държавния департамент.

Понастоящем в средствата за USAI за фискалната 2023 година остават почти $1.9 милиарда съгласно Министерството на защитата.

Като цяло от встъпването в служба на президента Байдън Съединени американски щати са дали обещание над $42 милиарда помощ за сигурността на Украйна, което включва над $41.3 милиарда помощ от началото на съветската инвазия предходната година. Това обгръща разнообразни военни средства, като противовъздушни и противотанкови системи, артилерия, ракети, тактически поддържащи транспортни средства, минохвъргачки и медицински материали.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР