Съобщава се, че руската група наемници Вагнер е вербувала десетки

...
Съобщава се, че руската група наемници Вагнер е вербувала десетки
Коментари Харесай

Мигрантите в Русия са принудени да се бият във войната на Путин

Съобщава се, че съветската група наемници " Вагнер " е вербувала десетки хиляди пандизчии да се бият в Украйна. Но възходящият брой жертви и извънсъдебни изтезания вършат доста по-трудно намирането на доброволци, даже в пандизите.

Много пандизчии в този момент се тормозят, че могат просто да бъдат принудени да отидат на война - и служащите мигранти от страните от Централна Азия се оказват изключително уязвими.

Ануар е пристигнал в Русия в търсене на работа през 2018 година По-късно той беше затворен за трафик на опиати и изпратен да излежи присъдата си в наказателна колония номер шест във Владимирска област. BBC не разкрива същинското му име и поданство от съображения за сигурност.

В края на януари той споделил на татко си, че група средноазиатци са изпратени да се бият в Украйна без тяхното единодушие.

„ Има доста узбеки, таджики, киргизи там в този затвор. Сега те възнамеряват да изпратят друга група и синът ми се тормози, че ще го принудят също да отиде “, споделя бащата на Ануар пред BBC.

BBC е видяла правосъдни документи и писма на Ануар, които удостоверяват, че той в действителност излежава присъдата си в този затвор. И неговата история за групата, която беше принудена да отиде в Украйна през януари, се удостоверява и от Олга Романова, шеф на организацията за цивилен права Russia Behind Bars. Родителите на тези пандизчии се обърнаха към нея за помощ.

„ Не им беше даден избор. Беше им казано да подпишат контракта и бяха изпратени на фронтовата линия като торба с картофи “, сподели Романова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР