Съобщава се, че от петък сутринта досега Circle Internet Financial,

...
Съобщава се, че от петък сутринта досега Circle Internet Financial,
Коментари Харесай

USD Coin загуби обвързаността си с долара – каква е причината

Съобщава се, че от петък сутринта до момента Circle Internet Financial, емитентът на стабилната монета USDC, е направил чисти противоположни изкупувания на стойност $1 милиард.

Това се случи след затварянето на един от банковите сътрудници на компанията – Silicon Valley Bank (SVB).

Според блокчейн транзакциите, оценени от Nansen, Circle са изгорили USDC на стойност към $1.6 милиарда в петък, като на процедура са извадили токените от обращение, защото вложителите са изкупили долари. Компанията също по този начин е изсекла нови USDC, само че в доста по-малък мащаб.

Загубата на един от банковите сътрудници породи угриженост за стабилността на USDC – втората по величина постоянна монета на пазара след USDT на Tether – и се счита за значима част от крипто екосистемата.

Стойността на USDC е подкрепена от държавни облигации на Съединени американски щати и активи, сходни на парични средства, в това число $11.1 милиарда в парични депозити в контролирани банки.

Пазарната капитализация на стабилната монета спадна от $43.5 милиарда на 10 март до $36.4 милиарда на 11 март.

Въпреки загубата на SVB, представител на Circle съобщи, че компанията и USDC не престават да действат обикновено, а прекъсването на активността на банката към момента не се е отразило на нейните инвеститори.

Късно в петък Circle заяви, че в Silicon Valley Bank (SIVB) са останали парични депозити на стойност $3.3 милиарда. Този заемодател беше затворен по-рано денем от регулаторните органи, откакто претърпя всеобщо изтегляне на депозити. Сумата съставлява към 8% от общия размер на запасите, подкрепящи стабилната монета USDC на Circle.


 


Късно в петък Данте Диспарте, основен стратегически шеф на Circle написа в Twitter:

Към момента на писане на публикацията USDC се търгува на цена към $0.88, откакто по-рано през днешния ден доближи дъно от $0.87.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР