Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС полага основите за създаването

...
Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС полага основите за създаването
Коментари Харесай

БРИКС: Съюзът готов да открие централна банка за единна валута на държавите-членки

Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС поставя основите за основаването на лична централна банка, която да емитира единна валута.

Според съветския заместител външен министър Сергей Рябков основаването на такава банка е неразделна част от възможното въвеждане на валута на БРИКС.

Рябков насочи запитвания по отношение на напредъка на плана за обща валута на БРИКС по време на неотдавнашна полемика с РИА Новости. Той очерта провокациите и основните стъпки, нужни за нейното развиване.

През миналата година полемиките в границите на алианса БРИКС се концентрираха върху създаването на обща валута, която да поддържа напъните за дедоларизация. Появиха се обаче опасения по отношение на периодите за реализацията му.

В изявлението си Рябков акцентира нуждата от основаване на централна банка като причина за издаване на обща валута. Той акцентира смисъла на основаването на обединен емисионен център и използването на общ базов дисконтов %.

Въпреки че призна неотдавнашното разширение на алианса, Рябков акцентира нуждата от по-нататъшна подготвеност и подготовка, преди да се заеме с сходни реформаторски начинания. Като призна сложността на плана, той акцентира, че отлагането не е еднакво на занемаряване.

Докато дава изясненост по отношение на статута на плана, Рябков още веднъж акцентира значимостта на основаването на централна банка. Той обаче предизвести, че обилни развития от този темперамент изискват време и деликатно разискване, намеквайки за интензивен график за прогрес, без да прецизира точни периоди.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР