Съобщава се, че Google работи по нова търсачка, задвижвана от

...
Съобщава се, че Google работи по нова търсачка, задвижвана от
Коментари Харесай

Запознайте се с Magi – отговорът на Google на Bing с ChatGPT

Съобщава се, че Гугъл работи по нова търсачка, задвижвана от изкуствен интелект

Емил Василев преди 7 минути 17 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 14:43 | 17.04.2023

Защо изчезнаха огромни български уеб сайтове за онлайн филми? Ще ги последват ли Замунда и Арена?

IT НовиниКалин Карабойчев - 11:51 | 17.04.2023

Filmisub – един от най-големите пиратски уеб сайтове приключи активността си

IT НовиниДаниел Маринов - 21:21 | 11.04.2023

Майката на Мъск: Когато му отивам на посетители, дремя на матрак или одеяла на земята, или пък в гаража

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Съобщава се, че когато OpenAI започва ChatGPT, Гугъл са били сюрпризирани. Цикълът се повторил още веднъж, когато Microsoft показа ChatGPT в Bing. И макар че Гугъл отговори на ChatGPT с Bard, към момента компанията не е показала инструмент за търсене, задвижван от ИИ.

Това обаче може да се промени напълно скоро. В извънреден отчет The New York Times разкрива, че Гугъл работи по Magi – нова търсачка с изкуствен интелект, която ще бъде отговорът на Bing с ChatGPT.

Този план наподобява е обособен от Bard, макар че не би било шокиращо да забележим Magi да заимства от съперника на Гугъл. Вероятно е също по този начин някои от функционалностите на новия план Magi с изкуствен интелект да си проправят път в актуалната версия на Гугъл Search, най-малко съгласно отчета на New York Times.

Слухове за Гугъл Magi досега:

Magi е планиран да бъде персонализиран и по-разговорен от Гугъл Search Google възнамерява в началото да го пусне за един милион души, като по-късно броят им ще се усили до 30 милиона Magi ще се приспособява към вашите потребности с течение на времето и ще ви предлага артикули за покупка Търсенията, които биха могли да доведат до покупка, биха могли да включват реклами на страницата с резултати от търсенето Отделен инструмент GIFI ще оказва помощ за генерирането на изображения в резултатите от Гугъл Image

Новата търсачка на Гугъл ще има за цел да предложи „ доста по-персонализирано преживяване “ спрямо актуалната версия на Гугъл Search. Magi ще се научи да се приспособява към потребностите на потребителя с течение на времето, като дава описи с авансово определени артикули за покупка, предлага информация за следващи изследвания и други.

Magi ще бъде доста по-разговорно надъхан от сегашната версия на Гугъл Search, въпреки че като се има поради, че сегашната версия на Search въобще не е разговорна. Той би могъл също по този начин да умее да отстранява неточности и да написа код, което е една от най-забележителните характерности на ChatGPT и нещо, което липсва в Bard.

Все отново фокусът върху разговорния звук демонстрира, че тази нова търсачка е директно ориентирана към Bing Chat на Microsoft, който стартира да навлиза в резултатите от търсенето на Bing, като се изключи че е обособена функционалност. Докато Гугъл по всичко проличава, че към този момент е в цялостна подготвеност с отговора си на новия Bing, в отчета се показва, че Samsung може да смени Гугъл поради Bing като търсачка по дифолт в смарт телефоните Galaxy. Твърди се, че този процес на събитията е бил сериозен сигнал за събуждането на Гугъл и е провокирало основаването на тази търсачка с изкуствен интелект от последващо потомство.

Трябва да се признае, че Гугъл има някои основателни аргументи да изостава в конкуренцията с изкуствения разсъдък. Съобщава се, че дълго време в компанията са се въздържали да се ангажират изцяло с ИИ, тъй като тези чатботове с ИИ са склонни да бъркат. Възможно е обаче Гугъл да изпитва усложнения и във връзка с това по какъв начин да монетизира търсачка с изкуствен интелект, като се има поради, че рекламите могат да бъдат в ущърб на потребителското преживяване на чатбот с изкуствен интелект. В момента нито ChatGPT, нито Bing с ChatGPT, нито Гугъл Bard съдържат реклами.

Съобщава се, че Magi ще промени тази наклонност, въпреки и изборно. Според отчета на The New York Times търсенията, които могат да доведат до покупка, могат да включват реклами на страницата с резултатите от търсенето. Гугъл е мощно подвластна от приходите от реклами, тъй че запазването на рекламите в търсачката ѝ е наложително. В този отчет се показва, че методът, по който Гугъл ще реализира това, е като резервира потребителското преживяване на обичайна страница с резултати от търсенето, само че включи чатбот, който да взаимодейства с потребителите и да дава по-персонализирани резултати. Новият Bing с ChatGPT по-специално приема изцяло обособен потребителски интерфейс и потребителско преживяване от обичайния Bing, който разполага с обичайната търсачка.

Това обаче към момента е значително нечиста сделка. Въпреки че The New York Times оповестява, че сега над 160 души работят по Magi, по-вероятно е функционалностите на Magi да си проправят път в Гугъл Search в близко бъдеще, в сравнение с Гугъл да показа революционна нова търсачка. Така или другояче, това ново развиване несъмнено значи, че би трябвало да следим Гугъл I/O 2023, защото може да забележим някои от тези функционалности разкрити първо там.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР