Съобщава се, че ФБР е продало телефони Pixel със задна

...
Съобщава се, че ФБР е продало телефони Pixel със задна
Коментари Харесай

Финландската Nokia представи смартфони с индустриална здравина и 5G за работа в опасни среди

Съобщава се, че ФБР е продало телефони Pixel със " задна малка врата " на нарушители, а един от тези телефони е попаднал при нищо неподозиращ елементарен консуматор

Емил Василев преди 10 секунди 1 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 19:26 | 27.09.2023

НАСА разкри наличието на капсулата с пробите от метеорита Бенну – открит е черен прахуляк на всички места

IT НовиниЕмил Василев - 15:56 | 27.09.2023

Тази „ вятърна слънчева кула “ може да създава над 234 хиляди kWh електричество годишно

АвтомобилиДаниел Десподов - 9:32 | 28.09.2023

„ Имаме голям проблем “ – заводите на Volkswagen и Audi в целия свят стопираха работа

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Финландската компания Nokia показа два нови модела 5G смарт телефони с индустриална издръжливост – Nokia HHRA501x и Nokia IS540.1. Заслужава да се означи, че тези смарт телефони по никакъв метод не са свързани с HMD Global, която има право да създава смарт телефони под марката Nokia. С създаването на новите устройства е ангажирана немската компания i.safe MOBILE. Смартфоните ще се оферират като услуга със специфичен програмен продукт на Nokia, което значи, че те няма да се появят на щандовете в магазините за електроника.

Произведени в Съединени американски щати, смарт телефоните оферират отбрана IP68, поддържат две SIM карти и eSIM, имат сменяема батерия и опция за задаване на функционалности на бутони на корпуса или на външни аксесоари, да вземем за пример за връзка „ push-to-talk “, което значи, че потребителя ще може да комуникира без да смъкват защитната си екипировка – каска или ръкавици. Разработчикът е присъединил и взривозащита за устройствата: те са подобаващи за потребление в зони ATEX 1 и ATEX 2 със взривоопасна атмосфера при производството на газ и петрол, както и в мини. Поддържа се цялостният набор от честоти, което значи, че смарт телефоните могат да се употребяват от компании по целия свят.

Смартфоните са внедрени в платформата на Nokia Digital Automation Cloud (DAC) и се оферират по абонаментен модел като услуга (aaS). Предварително конфигурираните софтуерни пакети разрешават на админите да ползват групови политики и да мащабират ръководството на цялата екосистема от смарт телефони. Приложението Nokia Team Comms (NTC) 23 на платформата Nokia Mission Critical Industrial Edge (MXIE) е съвместимо със стандарта Mission Critical Services (MCS) на организацията 3GPP и предлага функционалности, които обичайно се оферират в по-сложни и скъпи решения, в това число гласови и видео връзки с един и няколко клиента. NTC разрешава разгръщането на информационни мрежи без връзка с интернет, което значи, че всички данни остават в границите на инфраструктурата на предприятието.

И най-после, компанията съобщи, че платформата Nokia Network Digital Twin (NDT) към този момент може да работи на всички устройства с Android, като разрешава събиране на данни за покритие и продуктивност в действително време от Wi-Fi, частни и публични клетъчни мрежи и обработката им в Nokia MXIE. Администраторите на предприятия в комплицирани индустриални среди като пристанища, заводи и мини ще могат да видят по какъв начин интервенциите въздействат на продуктивността на мрежата и да употребяват тази информация за обмисляне и разпределение на ресурсите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР