Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира

...
Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира
Коментари Харесай

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, възнамерява да апелира решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

Куон беше задържан в Черна гора, откакто беше заловен да употребява подправени документи на летище Подгорица при опит да отлети за Дубай. Според локалната медия Vijesti правният представител на Куон е удостоверил обжалването на решението на съда да задържи бизнесмена за по-дълго време от нормалното.

Въпреки че управляващите на Черна гора нормално позволяват задържане за период до 72 часа, удължаването на ареста на Куон с 30 дни е било утвърдено, откакто прокурорите са изтъкнали опцията за бягство.

Съдът смята, че Куон е непознат жител, чиято идентичност не е ясно открита.

Южнокорейските управляващи подозираха, че Куон се движи сред Сингапур, Дубай и Сърбия след срутва на Terra екосистемата. На 23 март, няколко часа след ареста на бизнесмена в Черна гора, прокурорите на Съединените щати в Ню Йорк го упрекнаха в машинация.

На 31-годишния Куон са повдигнати осем обособени обвинявания, в това число за машинация със артикули, машинация с скъпи бумаги, телеграфна машинация, както и скрит план за машинация и присъединяване в манипулиране на пазара.


 


Случаят на Куон притегли вниманието към въпроса за подправените документи, които могат да се употребяват за отбягване на управляващите. То акцентира нуждата от по-силна инспекция на самоличността и инспекция на предишното, изключително за лицата, участващи в крипто промишлеността.

Тъй като държавните управления и регулаторните органи по света стягат контрола върху бранша, измамниците и нарушителите все по-често употребяват подправени документи, с цел да заобикалят закона. Случаят служи като увещание, че прозрачността и отчетността са от значително значение за процъфтяването на крипто бранша и спечелването на доверието на обществеността и регулаторните органи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР