Съобразявайки се с факта, че Комисията по здравеопазването към 49-ото

...
Съобразявайки се с факта, че Комисията по здравеопазването към 49-ото
Коментари Харесай

Фелдшерите отменят протестите, но остават в протестна готовност

Съобразявайки се с обстоятелството, че Комисията по опазването на здравето към 49-ото Народно събрание на първо четене одобри с цялостно болшинство Законопроекта за независима професионално-съсловна организация на лекарските асистенти/фелдшери, УС на Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите (БСЛАФ) анулира плануваните протестни дейности за неопределен срок.

Това се споделя в известие от организацията, изпратено до медиите.

Припомняме, от БСЛАФ заплашиха с митинги и прекъсване на работа, ако ръководещите не изпълнят обещанието си към тях за включване в Закона за съсловните организации и на организацията на лекарските асистенти/фелдшери. Като последна дата за митинга си те дефинираха 5 март.

Това докара до внасяне в Народното събрание на законопроект, разрешаващ този въпрос, като през вчерашния ден планът бе утвърден на първо четене в Здравната комисия. Така фелдшерите анулират митингите си, само че декларират, че остават в протестна подготвеност до окончателното приемане от Народно събрание на законопроекта за обособена професионално-съсловна организация за лекарските асистенти/фелдшери.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР