Сънят е от съществено значение за цялостното ни здравословно състояние,

...
Сънят е от съществено значение за цялостното ни здравословно състояние,
Коментари Харесай

Как да отслабваме със сън

Сънят е от значително значение за цялостното ни здравословно положение , за възобновяване на силите на организма и за прочистването на мозъка. Сънят е здраве и хубост. А в този момент имаме още една причина да си поспиваме час повече всяка заран.
 Калориен недостиг, приемът и изгарянето на калории и какво би трябвало да знаем за този способ за намаляване
Калорийният недостиг - метод на приложимост

Как да го осъществим дейно

Вероятно към този момент сме на вълна влизане във форма за лятото и добре знаем, че би трябвало да бъдем прецизни във връзка с калориите, които одобряваме. А за тяхното горене ще би трябвало да се потрудим малко повече. Добрата вест е, калориите са свързани освен с това какъв брой спортуваме, само че и какъв брой спим .

Според ново проучване, извършено в Центъра за проучване на съня в Чикагския университет, в случай че спим с един час повече през нощта, консумираме по-малко калории денем .
 Снимка 563596

В опита вземат участие 80 души сред 21 и 40 години с наднормено тегло, които спят по шест часа и половина или по-малко. А когато спят с малко над час повече (72 минути) в продължение на две седмици, стартират да употребяват приблизително по 270 калории по-малко дневно . При някои количеството спада даже с 500 калории, без да съблюдават някакъв хранителен режим - просто им се яде по-малко.

Това е следващото доказателство в поддръжка на тезата, че незадоволителното количество сън е обвързвано с преяждането и наднорменото тегло в дълготраен проект. И даже да не променяме нищо друго в всекидневието си, прибавянето на час сън в допълнение може да промени показанията на кантара в наша изгода, предава.
 Снимка 563595

Според учените, данните от проучването ясно демонстрират, че увеличението на количеството сън води до понижаване на енергийния банкет , а то от своя страна - до умерено понижаване на тежестта. И в случай че стъпваме на тези 270 калории по-малко на ден, може да отслабнем с близо 12 кг за три години, без да се постанова да се подлагаме на диети и да упражняваме - единствено посредством сън.
 Въглехидрати, калории, стрес, вода - няколко аргументи, които изясняват хроничната отмалялост
5 аргументи да сме непрекъснато изтощени

Не е единствено недоспиването

Най-вероятно този резултат се дължи на основните хормони на глада и ситостта - грелин и лептин . Получаването на задоволително сън е значимо за тяхното контролиране, за понижаване на апетита и най-много на глада за въглехидрати. Защото когато сме недоспали, тялото ни търси да се възнагради с храни, които ни доставят бърза сила и празни калории.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР