Саня Мирза, бивша първа ракета на двойки, очаква първата си

...
Саня Мирза, бивша първа ракета на двойки, очаква първата си
Коментари Харесай

Индийската принцеса очаква първа рожба


Саня Мирза, някогашна първа ракета на двойки, чака първата си рожба. Индийската принцеса в тениса и брачният партньор й Шоаиб Малик, капитан на националния тим на Пакистан по крикет, оповестиха щастливата вест в обществената мрежа.  21-1
Двамата се венчаха през 2010-а. И до момента в който за тенисистката това е първо встъпване в брак, за половинката й – второ. Младоженецът се разделя с първата си брачна половинка същата година, и няколко месеца по-късно се дами за Саня. Самата женитба е в индийския град Хидерабад, а тържеството в  21-1-3 родината на мъжа й – Пакистан.

Отношенията сред двете страни са много напрегнати по тази причина и новината за сватбата сред двамата не е призната еднопосочно. През 2014-а Мирза е оповестена за дипломат на индийския щат Телинган. Но в обществото стартира полемика дали дамата на пакистанец е почтена за такава висока чест. Все отново локалните управляващи съумяват да убедят хората, че Саня е гордостта на нацията.
В тениса триумфите й са забележителни – печели 6 трофеи от Големия шлем, победи в 42 шампионата на WTA, някогашна № 27 на сингъл и първа ракета в света на двойки. Партнира си с Роджър Федерер и Мартина Хингис. През 2014-а става дипломат на Организация на обединените нации в Азия в битката за увеличение правата на дамите. А две години по-късно е в листата на 100-те най-влиятелни персони в света на списание „ Тime ”.

За Лондон 2012 се разгаря същинска война с кого Мирза да си партнира на олимпиадата. Самата тя желае с Махашем Бхупати, с който печели и две трофеи за Шлема, само че локалната федерация упорства с Леандер Паес. Така и става. Но двойката губи на четвъртфиналите. И въпреки всичко тенисистката показва темперамент, поради който едвам не отива … в пандиза. На една от конференциите си събува обувките и си поставя краката до индийското знаме. Скандалът е  21-1-2 голям. А дейностите й се поясняват като пренебрежение към страната. Защитници на тенисистката обаче намират фотоси от различен ъгъл, където се вижда, че знамето и краката са на обичайно разстояние.

В момента тенисистката има своя академия в Хайдарабаде, където се надява да откри нови гении в тениса. А дали ще се върне на корт след майчинството, както направи неотдавна Серина Уилямс, кой знае.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР