Сънувате, че летящ влак ви прегазва шестте ръце, докато хрилете

...
Сънувате, че летящ влак ви прегазва шестте ръце, докато хрилете
Коментари Харесай

Защо сънуваме, докато спим. Няколко възможни обяснения

Сънувате, че летящ трен ви прегазва шестте ръце, до момента в който хрилете ви дишат подземен?

Не тичайте при ясновидци. Вместо това си изберете една от изброените научни теории по въпроса за какво сънуваме в новото видео от канала Top of the tops във Vbox7.

Случаен непряк резултат, подбуден от случайни нервни импулси

Според Алън Хобсън сънищата са инцидентен непряк резултат, подбуден от задействаните вериги в мозъка и стимулацията на лимбичната система, обвързвана с страстите, чувствата и спомените. Накратко - съгласно тази доктрина мозъкът се пробва да интерпретира тези сигнали и това довежда до сънища.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ 10 ФАКТА ЗА СЪНЯ

Сънищата като преход от краткотрайна към дълготрайна памет

Психиатърът Джи Занг предлага доктрина, съгласно която мозъкът ни непрекъснато съхранява мемоари, без значение дали сме будни, или не. Сънищата обаче са "временно вместилище " - спомените попадат точно тук, преди да ги преместим от краткотрайната в дълготрайната памет. Те проблясват в съзнанието ни като сънища, след което ние скрито ги архивираме на нашата памет.

Сънуваме, с цел да забравим

Според друга доктрина сънищата са способ, чрез който ние се отърваваме от нежеланите връзки и асоциации, които се натрупват в мозъка ни денем. На процедура сънищата са самобитно кошче за отпадък - механизъм, с помощта на който се отърваваме от безсмислените мисли и проправяме път на по-добрите. Сънищата ни оказват помощ да отстраняваме несъразмерната информация от нашето всекидневие и да запазим единствено най-важните неща.

Недоспиването е обвързвано с по-висок риск от инсулт

Кажете по какъв начин спите, с цел да ви кажем каква връзка имате

Симулация на опасност

Според Анти Ревонусуо от Финландия биологичната функционалност на сънищата е да симулират застрашаващи събития, да извършват ролята на самобитна подготовка, която да ни помогне по-лесно да се оправим с тях, когато ни се наложи. Хората с сходни сънища ще се оправят по-добре с спешни обстановки, когато са будни, защото към този момент са ги претърпели през нощта.

5 бабини предписания, които оказват помощ да заспите

Технологии, които оказват помощ за по-качествен сън

Обработване на мъчителни страсти чрез алегорични асоциации

Според психиатъра Ърнест Хартман сънищата работят като терапия, посредством която пропъждаме отрицателните страсти. Ние сънуваме страстите посредством знаци, които мозъкът ни смята за аналогични.

Хартман спекулира, че тези асоциации сред страсти и знак ни разрешават да "овладеем " страстите и да ги вплетем в нашата персонална история. Според него ние използваме тези странни изображения и хрумвания, с цел да осмислим събитията от всекидневието. За да превърнем случайните нервни импулси в нещо разбираемо и даже да разберем по какъв начин би трябвало да се усещаме по-късно, което ни се е случило.

Вижте и останалите любопитни догатки за какво сънуваме във видеото.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР