Сънувам Стефан Данаилов, когато имам трудни моменти и съм на

...
Сънувам Стефан Данаилов, когато имам трудни моменти и съм на
Коментари Харесай

Учениците на Стефан Данаилов с пророчески сънища за Мастера

Сънувам Стефан Данаилов, когато имам сложни моменти и съм на кръстопът, споделя Евгени Будинов

" Името на Стефан Данаилов ме избави от солена санкция. Бързах за зрелище в Народния спектакъл и по " Раковски " карах с превишена скорост. Влизам в една от уличките и хоп - служителите на реда ми размахват палка. Питат ме за къде съм се разбързал по този начин. Обяснявам, че закъснявам за зрелище. Поинтересуваха се къде изучавам. Обясних, че съм част от класа на проф. Стефан Данаилов. И щом чуха името му, ченгетата се усмихнаха и ми споделиха: " Ааа, майор Деянов. Айде давай ".

Това разкри артистът Дарин Ангелов по време на премиерата на нова книга за Стефан Данаилов.

Идеята за творбата е на актрисата Ива Папазова, също студентка на Мастера. А самото четиво е написано от млада писателка, срещнала се с някои от най-хубавите курсисти на починалия към този момент Стефан Данаилов.

В книгата са събрани историите на 25 от учениците на Ламбо. Те споделят неразказани до момента истории и прекарвания, свързани с огромния наш артист.

Сред тях са София Бобчева, Стефания Колева, Асен Блатечки, Евгени Будинов, Свежен Младенов, Ана Пападопулу, Иван Юруков, Ваня Щерева и други.

" Първата година в НАТФИЗ записах пантомима - спомня си Ангелов. - С брат ми взехме решение да отидем на кастинг. Посрещна ни една жена. Попита ни какви сме. Отговорихме, че сме студенти по пантомима. Даде ни един лист и сподели да го попълним. Написахме каквото би трябвало. Жената го взе и сподели, че ще ни се обади, в случай че има нещо. Разбира се, не звънна. Година по-късно, към този момент като студенти по актьорско майсторство в класа на Стефан Данаилов, още веднъж се явихме на различен кастинг за реклама. Посрещна ме същата жена. Отново попита какъв съм и какво изучавам. Споделих, че съм от класа на Стефан Данаилов. И дамата ме предложения да влезем, където е същинският кастинг, без да попълням никакви листчета. Тогава разбрах, че името на Стефан Данаилов отваря доста порти ", спомня си още Ангелов, който е панелист при Гала.

Колегата му Евгени Будинов признава, че сънува Ламбо постоянно когато има компликации или е колеблив.

" Когато би трябвало да взема някакви значими решения, постоянно ми се явява - сподели пред  " България Днес "  Будинов. - Най-вероятно и другите му възпитаници го сънуват. Но ми оказва помощ, даже и да не е измежду нас. Стефан Данаилов знаеше всичко за учениците - какви магарии си направил вечерта. Не знам по какъв начин го правеше. Има някаква магия към него. Редовно ни предизвика да му споделяме нашите проблеми и ни помагаше. Даваше ни препоръки постоянно ".

Будинов дефинира Стефан Данаилов като " най-хубавия човек, който в миналото е срещал ".

" Никога няма да не помни първата ни среща - спомня си артистът. - Данаилов ми изглеждаше толкоз голям човек, с едни огромни очи. За мен това е най-хубавият артист в киното. Винаги когато има филм с него по малкия екран, го виждам.

Друга от ученичките на Ламбо - София Бобчева, е имала оракулски сънища със Стефан Данаилов. Актрисата, която скоро ще роди, признава, че Мастера постоянно й бъркал името - несъмнено, преднамерено. Наричал я " Стефания, бобче и т.н ".

" След като приключих, играех в провинцията. Една нощ сънувах, че пия кафе със Стефан Данаилов в Народния. Години по-късно, към този момент като част от трупата на театъра, се срещнахме. Покани ме на кафе. И сънят ми стана действителност ", споделя с усмивка на устата Бобчева.

Блондинката разкри и други любопитни случки, свързани с Мастера. Ламбо към този момент не бил измежду тях, а София се готви за ново зрелище. Трябвали й обувки. Отишла в гардеробната на театъра и почнала да рови.

" Там има обувки да искаш. Най-накрая си избрах едни. На рафтчето пишеше, че това са обувките на Стефан Данаилов. Попитах дали в действителност е по този начин. Отговориха ми, че Ламбо играел единствено с тези обувки. След представлението всички ми споделиха, че по-добре не съм играла. Явно съм попила от аурата му ", споделя още Бобчева.

Стефан Данаилов е разубедил артиста Иван Юруков да остане в България. Популярният актьор възнамерявал да замине за Франция поради жена.

" Имах едно гадже. Беше от Франция. Стефан Данаилов я познаваше, в действителност всичките ми състуденти я знаеха. Имах планувано пътешестване до Франция. Тогава се появи Стефан Данаилов. Каза ми, че моето място е тук. Вслушах се в думите му и избрах да бъда артист ", написа в книгата ученикът на Ламбо - Юруков. И прибавя: " Веднъж бях закъсал за пари. Реших да ида при него (б.а. - Стефан Данаилов) и да го помоля за 10 лв.. Влязох в кабинета му. Почнах да извъртам. Той незабавно ме попита какво желая. Беше доста пряк с мен. Споделих, че ми трябват 10 лв.. Усмихна се и ми хвърли 50. Каза ми да не се тормозя ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР