Сънувах победата, когато бях дете. Исках да спечеля Големия шлем.

...
Сънувах победата, когато бях дете. Исках да спечеля Големия шлем.
Коментари Харесай

Каролине Возняцки се сбогува с корта

" Сънувах успеха, когато бях дете. Исках да печеля Големия шлем. Исках да бъда номер едно в света. Хората мислеха, че съм луда, че съм страна. Но аз го направих. Работих толкоз интензивно за тази фантазия всеки ден. И съм доста горда! ". С тези думи някогашната номер едно в света тенисистка Каролине Возняцки се сбогува с дейната си спортна кариера след последното си присъединяване в края на шампионата Australian Open, оповестява BBC.

29-годишната Возняцки разкри желанието си да се " пенсионира " през ноември предходната година, когато спечели единствената си купа от Големия шлем.

Сега, класирана на 36-о място, датчанката приключи 15-годишната си кариера с проваляне 7-5 3-6 7-5 от тунизийката Онс Джабеур.

" Беше ужасно прекарване ", сподели Возняцки и се поклони пред публиката на Australian Open, откакто прекара 71 седмици като международна номер 1, подвигна 30 титли от Женската тенис асоциация (WTA) и натрупа съвсем 27 милиона паунда от наградни фондове. Най-важното е, че тя постоянно ще има тази заветна победа от Големия шлем до името си в учебниците по история. Тя пристигна по време на третия опит след две финални провали на US Open, когато Возняцки победи Симона Халеп на финала през 2018 година в Мелбърн Парк. Никой различен датчанин не е печелил сингъл титла от Големия шлем.

" Мисля, че главното, което научих, е че няма значение от кое място сте, няма значение от цвета на кожата ви, няма значение дали сте високи или къси, огромни или дребни ", сподели тя. " Ако имате мечта и работите интензивно за нея, всичко е допустимо ".

Возняцки беше диагностицирана с ревматоиден артрит през 2018 година, макар че тя съобщи, че това не е единствената причина зад решението й да се отдръпна от дейния спорт.

Тя ще " работи върху " автоимунното заболяване, което предизвиква болежка и инфектиране в ставите след игра, само че също по този начин изясни, че желае да " реализира други неща в живота ".

Освен това, Возняцки се е записала в бизнес учебното заведение в Харвард и споделя, че през идващите шест месеца графикът ѝ е цялостен.

Плановете й включват да кара ски със фамилията си, няколко пътувания с приятелки и реализирането на просрочен меден месец със брачна половинка ѝ Дейвид, някогашната баскетболна звезда на НБА, за който се омъжи през юни, предходната година.
gettyimages-1201580725.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР