Сантос изпадна от елита на Бразилия за първи път в

...
Сантос изпадна от елита на Бразилия за първи път в
Коментари Харесай

Бразилският град Сантос е в пламъци след като отборът изпадна от серия А

Сантос изпадна от елита на Бразилия за първи път в 111-годишната си история. В последния кръг отборът загуби вкъщи с 1:2 от Форталеза, а директните съперници реализираха победи.

Баия, който изглеждаше жертван, разруши Атлетико Минейро с 4:1, а Васко да Гама се наложи над Република България Брагантино. Така Васко (45 точки) и Баия (43 точки) се избавиха, а към Серия Б излетяха Сантос (43), Гояс (38), Коритиба (30) и Америка Минейро (24), съобщи БТВ.

Любопитното е, че Сантос изпада в първия сезон след гибелта на най-великата си икона - Пеле. Клубът е осемкратен първенец на Бразилия, повторен притежател на интерконтиненталната купа и троент победител в Копа Либертадорес.

Единствените тимове, които нито един път не са изпадали във второто равнище на бразилския футбол, остават Сао Пауло и Фламенго.

Провалът беше последван от вълнения и безпорядък. Сълзите на играчи и почитатели по трибуните на стадион " Вила Белмиро " прераснаха в принуждение по улиците. Полицията опита да овладее обстановката, само че недоволството и вандализмът надвиха. Няколко къщи и рейсове бяха опожарени, а вредите върху инфраструктурата са огромни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР