Санторини е особено красиво място, причудливо и невероятно привлекателно. Наводнената

...
Санторини е особено красиво място, причудливо и невероятно привлекателно. Наводнената
Коментари Харесай

Защо си струва да отидем в Санторини

Санторини е изключително красиво място, причудливо и необикновено привлекателно. Наводнената калдера - образувание, получено при сриване на кратера на вулкана във вътрешността, в самия него - е основана от детонация на вулкана Колумбо преди към три хилядолетия.
 Санторини, подводният вулкан Колумбо и засечената магмена активност в една от камерите му
Неподозираната опасност, надвиснала над Санторини

Колко рисков може да е туризмът на острова

Така полумесец от черни и червени скали се спуска към потопения вулкан, а два тлеещи кратера се озовават в дълбокото синьо море. А в скалите са " издълбани " красиви бяло-сини уютни къщи. Тази панорама е трансформирала Санторини в една от най-разпознаваемите дестинации в света.

В продължение на седем месеца в годината на този дребен остров се стичат круизни кораби, яхти, младоженци и фенове на романтиката. Привлечени са от многочислените лозови насаждения, дребните селища, античните руини и мистични параклиси - всичко, което предлага взор към един по-спокоен и лежерен метод на живот.
 Снимка 631636

И макар тълпите, Санторини към момента има силата да възхищава и изненадва - изключително в случай че знаем по какъв начин да избегнем туристическия поток.

Повечето хора прекарват едвам броени дни на, или даже няколко часа, когато някой от големите круизни кораби, акустира край него. Те пазарят във столицата Фира, разхождате се из дребното красиво селце Оя, или вършат винен тур, след което се насочат към последваща дестинация.

Но Санторини заслужава по-дълъг престой, най-малко от 4-5 дни, което ще даде опция на човек да се запознае с античната история, археология, да се наслаждения на архитектурата, храната и да погледа залеза с чаша локално вино в ръка.
 Снимка 631637

Защото Санторини е прочут със своите залези. Романтиката в него струи отвред - цяла промишленост се е развила към сватбените тържества и медените месеци, които младоженците и влюбените прекарват по залез слънце към калдерата.

Романтично и рисковано прекарване е обиколката с каяк около известните Червен и Бял, гмуркане из морските пещери и опцията да се видят от близко зашеметяващите формирания от лава.
 4 гръцки острова, които наложително да посетим
4 гръцки острова, които наложително да посетим

Романтика, завършения и още нещо...

За феновете на риболова пък има редица способи да се отдадат на обичаното си занимание. При това освен с въдици, само че и с обичайните мрежи, употребявани към момента от локални риболовци, написа Condе Nast Traveler.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР