САНТО ДОМИНГО, Доминиканска република (АП) — Гласоподавателите в Доминиканската република

...
САНТО ДОМИНГО, Доминиканска република (АП) — Гласоподавателите в Доминиканската република
Коментари Харесай

Доминиканците ще гласуват на общи избори с поглед към кризата в съседно Хаити

САНТО ДОМИНГО, Доминиканска република (АП) — Гласоподавателите в Доминиканската република ще гласоподават в неделя на общи избори, които евентуално ще засилят репресиите на държавното управление против споделена граница с Хаити и стотиците хиляди хора, бягащи от засегнатата от принуждение нация.

Начело в президентската конкуренция е президентът Луис Абинадер, който се стреми да бъде избран отново като един от най-популярните водачи в Америка. Ако надвиши 50% от гласовете, той ще завоюва още един мандат, без да премине към втори кръг на гласоподаване.

Зад него са президентът Леонел Фернандес и кметът Абел Мартинес. Доминиканците също ще гласоподават на законодателни избори.

Програмата за битка с корупцията на Абинадер и стремежът му за напредък на стопанската система на Доминиканската република отекнаха измежду доста от 8-те милиона гласоподаватели в карибската нация. Голяма част от известността му обаче е подхранвана от жестоките репресии на държавното управление против хаитяните и границата, която Доминиканската ре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР