Sanofi разширява присъствието си в продуктите за специализирана грижа и

...
Sanofi разширява присъствието си в продуктите за специализирана грижа и
Коментари Харесай

Sanofi придобива Bioverativ за 11,6 млрд. долара

Sanofi уголемява наличието си в продуктите за профилирана грижа и ускорява лидерската си позиция в региона на редките болести;

Добива лидерска позиция в растящия пазар на медикаменти за хемофилия и добра основа за напредък измежду други области на кръвни редки болести;

Добавя забележителна стойност към акциите на компанията, като упованията са възвръщаемостта на инвестицията да бъде изплатена в границите на три години;

Прогнозира се увеличение на устойчивите доходи и растежа на облагата на Sanofi;

Очаква се обезпечаване на неотложен растеж на доходността от акциите на Sanofi;

Sanofi и Bioverativ, биофармацевтична компания, фокусирана върху лечения за лекуване на хемофилия и други редки кръвни заболявания, подписаха дефинитивно съглашение по силата, на което Sanofi ще придобие всички акции на Bioverativ на цена от 105 $ за акция или сумарно ще заплати към 11,6 милиарда $. Транзакцията е единомислещо утвърдена от бордовете на шефовете на Sanofi и Bioverativ.

„ С придобиването на Bioverativ, водач в растящия пазар на лечения за хемофилия, Sanofi ще ускори наличието си в продуктите за профилирана грижа и водещите си позициии в региона на редките заболявания, в унисон със стратегическата рамка 2020. Едновременно с това договорката дава основа за напредък в другите области на редките кръвни заболявания. Заедно ние имаме опцията да доставим новаторски медикаменти за пациентите по целия свят, надграждайки триумфа на Bioverativ в създаването на нови стандарти за грижа с фактор-заместващи лечения с удължено деяние ", разяснява Оливие Брандикур, основен изпълнителен шеф на Sanofi. „ С обединени старания ще засилим научните си знания, фокус и експертиза, които ще разрешат да увеличим цената на компанията и да създадем неоткрити до в този момент лечения за пациентите ", добави той.

Главният изпълнителен шеф на Bioverativ Джон Кокс означи: „ Bioverativ беше основана, с цел да направи забележителен напредък в лекуването на хората, живеещи с хемофилия и други редки кръвни заболявания и аз съм извънредно горделив с достиженията, които достигнахме през последните години. Sanofi има потвърден потенциал и инфраструктура, които имаме вяра, че ще спомогнат за по-бързото нахлуване на нашите медикаменти по света и по този начин ще подсилят нашата задача да подобрим живота на хората с редки кръвни болести. Нашият ръководител Брайън Поснър, целият ни ръб и аз мощно имаме вяра, че новото партньорство е забележителна добавена стойност за компанията и тази договорка е от голямо значение за акционерите, които влагат и поддържат нашата задача ".

Създаване на лидерско портфолио в региона на хемофилията
Със своите почти 10 милиарда $ годишни продажби и 181 000 диагностицирани пациенти по света лекуването на хемофилията е най-големият пазар измежду редките заболявания. Очакванията са той да пораства с над 7% годишно до 2022 година Терапиите за лекуване на пациентите се оформят съгласно изменящите се стандарти за здравна грижа по света и включват профилактика и медикаменти с продължен полуживот, в това число и създаването и използването на новаторски лечения.

През 2016 година Bioverativ генерира продажби на стойност 847 млн. $ и 41 млн. $ от патенти. Към момента пазарите, на които оперира Bioverativ, са Съединени американски щати, Япония, Канада и Австралия. Плановете са да се реализира агресия и на нови международни пазари. Терапиите на Bioverativ се оферират и в някои страни в Европейски Съюз и други страни посредством партньорски съглашения. Sanofi има вяра, че фактор-заместващата терапия ще остане дълго време стандарт за лекуване на хемофилията заради удобния профил на сигурност и удължено деяние. Sanofi ще има опция да укрепи клиничната експертиза и съществуващата комерсиална платформа на Bioverativ.

Укрепване на профилираното портфолио на Sanofi
Един от целите в Стратегическата рамка 2020 на Sanofi е преструктуриране на портфолиото и концентриране върху областите, в които сега компанията има или може дейно да придобие лидерска позиция. Придобиването на Bioverativ поддържа този приоритет като прибавя към портфолиото на Sanofi диференцирано предложение на новаторски лечения и обезпечава платформа за напредък в региона на редките кръвни заболявания, което ще разшири наличието на компанията в специфичните грижи, в допълнение ще укрепи лидерската й позиция в редките болести и ще отговори на потребностите на пациентската общественост.
Освен сегашното портфолио измежду водещите планове на Bioverativ са стратегия във Фаза 3 за тестване на студовоаглутининова болест и в по-ранна фаза на развиване проучвателен стратегии и съдействие в региона на хемофилията и други редки кръвни заболявания, в това число сърповидноклетъчна анемия и бета таласeмия.
Организацията за научноизследователска активност на Sanofi ще поддържа Bioverativ, с цел да може тези лечения да доближат по-бързо до пациентите.
Освен това световното наличие на Sanofi, потвърденият опит, триумфът в стартирането на профилирани медикаменти и положителното показване на компанията на основни разрастващи се пазари ще оказват помощ на Bioverativ да извлече оптималната изгода от опциите за напредък на актуалните си и бъдещите артикули.

Увеличаване цената на акциите
Очаква се придобиването на Bioverativ да докара до доста нарастване на цената на акциите на Sanofi, като се чака паричните потоци от продажбите на продуктите на Bioverativ да усилят финансовия и действен потенциал на Sanofi. Очаква се придобиването да се отрази неотложно на цената на акциите на Sanofi през 2018 година и да докара до пивишаването им с до 5% през 2019.
Предвижда се Sanofi да реализира възвръщаемост на направената инвестиция в границите на три години. Sanofi чака да резервира високия си кредитен рейтинг.

Условия на договорката
Съгласно изискванията на съглашението Sanofi ще насочи търгово предложение за придобиване на всички акции на Bioverativ на цена от 105 $ на акция. Цената включва награда от 64% по отношение на цената на затваряне на книжата на Bioverativ от 19 януари.
Завършването на търговото предложение е подчинено на разнообразни условия, в това число офертата на минимум болшинство от неизплатените акции на Bioverativ, повторна данъчна оценка, предоставена при подписването, приключването или прекратяването на интервала на изчакване според Закона за усъвършенствания на антитръстовите правила на Hart Scott Rodino и приемането на някои други регулаторни утвърждения и други нормални условия. След сполучливото довеждане докрай на търговото предложение напълно притежаваното дъщерно сдружение на Sanofi ще се слее с Bioverativ, неизплатените акции на Bioverativ, които не са част от търговото предложение, ще бъдат преобразувани и ще получат същите 105 $ на акция. Търговото предложение се чака да стартира през февруари 2018 година
Sanofi възнамерява да финансира договорката с композиция от налични парични средства и посредством издаване на дълг. Тръжното предложение няма да предстои на други условия за финансиране, разнообразни от оповестените. При угаждане или отвод от нормалните условия за затваряне договорката се чака да бъде финализирана в границите на 3 месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР