Санкция ще получи фирмата, която почиства от сняг най-големия столичен

...
Санкция ще получи фирмата, която почиства от сняг най-големия столичен
Коментари Харесай

Столичният кмет: Санкция ще получи снегопочистващата фирма в „Люлин” заради зле свършена работа

Санкция ще получи компанията, която почиства от сняг най-големия столичен жилищен комплекс – „ Люлин ”. Това разгласи пред БТВ кметът Йорданка Фандъкова. Причината е зле свършена работа по време на извънредно тежкия за водачите вчерашен ден.

„ Вчера особено съм поискала да не се заплащат обработките в „ Люлин ”. Там не се оправи компанията, несъмнено ”, съобщи градоначалникът. Тя акцентира: „ За несвършена работа ние не плащаме ”.

По думите й 160 снегорина и над 1000 души работят цяла нощ, с цел да бъде градът пристъпен. Към 7 ч. градски превоз върви на всички места, с изключение на от Банкя до Клисура. Чистят се спирки и подлези, стартира премахването на снега и от тротоарите.

Снегорини ще влизат и в съществени улици по кварталите, само че приоритет ще са тези пътни артерии, които се употребяват от публичния превоз. Опесъчени са пътищата в естествен парк Витоша –„ Драгалевци  -Алеко “и „ Бояна -Златни мостове “.

Фандъкова прикани водачи и пешеходци да бъдат доста деликатни: „ Моля всички да имат поради, че се чака да вали до обед. Довечера още веднъж се чака да стартира да вали ”.

В спешни центрове са спали 198 бездомни, които ще останат в обектите и денем.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР