Санкците не успяха да поставят на колене руската икономика, която

...
Санкците не успяха да поставят на колене руската икономика, която
Коментари Харесай

Deutschlandfunk: Западните санкции не успяха да поставят руската икономика на колене

Санкците не съумяха да слагат на колене съветската стопанска система, която се оказа по-стабилна, в сравнение с чакаха политиците на Запада, отбелязва немското радио Deutschlandfunk .

В отговор на войната в Украйна, Западът " избра като отговор икономическата война “, а глобите " станаха негово оръжие “. В същото време, съгласно резултатите от настоящата година, съветската стопанска система " изненадващо изкусно се оправи " с тях. Като доказателство за тази теза публицистите цитират обстоятелството, че Международният валутен фонд (МВФ) ревизира прогнозата си за понижаване на брутния вътрешен артикул (БВП) на Русия от 9% на " единствено 3,5% “ през 2022 година

Много икономисти също считат, че негативното влияние на глобите върху Руската федерация тази година " ще наподобява като цветя за нейните жители, а самите плодове “ ще се чакат от руснаците още през 2023 година Това пресмятане обаче също не се сбъдна, защото съгласно последната прогноза на МВФ спадът на Брутният вътрешен продукт на Русия ще възлезе на " единствено 2,3% " през идната година. Оценките на Световната банка и най-голямата немска банка Deutsche Bank се оказаха " още по-оптимистични " от позиция на Русия, означават създателите на публикацията.

Международните финансови и аналитични организации са " съгласни, че глобите няма да съумеят да слагат съветската стопанска система на колене през 2023 година ", заключават публицистите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР