Санкционираните семейства заради деца в училищна възраст, допуснали пет неизвинения

...
Санкционираните семейства заради деца в училищна възраст, допуснали пет неизвинения
Коментари Харесай

Временно спряха помощите на 24 000 семейства заради отсъствие на децата им от училище

Санкционираните фамилии поради деца в учебна възраст, позволили пет неизвинения отсъствия месечно, за интервала на първите девет месеца от тази година, са 24 000. А броят на децата в тях доближава 28 000, осведоми dnes.bg. Заради това, фамилиите не са получили обществена помощта в месеца, в който са позволени отсъствията. От началото на актуалната образователна година пък помощите ще се стопират за 12 месеца. Санкционираните деца в предучилищна възраст са 3 200, сочат данни на Агенцията за обществено подкрепяне, оповестени на семинар за публицисти.
Междувременни стана ясно, че с детски добавки са подкрепени 685 000 деца в 659 000 фамилии. Одобрените целеви помощи за отопление възлизат на 245 000 души, а начислената сума за тях е към 115 000 000 лв.. Последните данни от Агенцията за обществено подкрепяне сочат, че са подадените заявки за разпределяне на еднократната помощ в размер на 250 лв. за възпитаници в първи клас за образователната 2019 г./2020 година са над 33 000. Помощта не са получили всички декларирали. Издадените заповеди за разпределяне са към 31 000.
На семинара бе оповестено, че услугата за даване на топла храна още веднъж ще бъде осъществена. В нея ще бъдат включени хора, обект на обществено подкрепяне, с увреждания, с ниски приходи и бездомни . Предвижда се да се раздават спомагателни пакети от хигиенични материали - прахуляк за пране, почистващи препарати, превързочни материали, които ще са за лицата, получаващи топъл обяд. Първоначално, в самодейността са се присъединили единствено 86 общини за към 6 000 консуматори. По-късно изискванията за планове са били облекчени и сега 211 общини дават топъл обяд в близо 300 трапезарии за повече от 50 000 души. Те всекидневно получават чорба, главно ядене, самун и десерт. Пакети храни се раздават по едно и също време и на територията на цялата страна в еднообразно количество и размер за всички подпомагани. Българският червен кръст (БЧК) партнира при доставката им. Доброволците доближават и до най-отдалечените места.
Планирано е да има и самостоятелна поддръжка за самотни майки и такива, от фамилии с приходи под прага на беднотия. На тях ще се дава спомагателен пакет памперси, артикули от първа нужда, козметични артикули, мъничка кошарка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР