Санкционирани са водачи по сигнали на граждани, публикации в социалните

...
Санкционирани са водачи по сигнали на граждани, публикации в социалните
Коментари Харесай

Санкционираха шофьори в Сливен по сигнали на граждани и публикации в социалните мрежи

Санкционирани са водачи по сигнали на жители, изявления в обществените мрежи и открити нарушавания с видеонаблюдение, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

По предписание на шефа на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички механически средства за надзор са в употреба и наблюдават за съблюдаване на скоростните режими в секторите с нараснала централизация на пътни катастрофи.

Водачите ще се ревизират за дееспособност, приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции, потребление на предпазните системи на колите, годна застраховка „ Гражданска отговорност ”. Ще се следи за съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за рисково държание на пътя-неправилно изпреварване, лишаване на преимущество.
 Министерство на вътрешните работи
Отдел „ Охранителна полиция ” към ОДМВР-Сливен се самосезира по изявления в обществените мрежи за груби нарушавания на разпоредбите за придвижване, които основават действителна причина за пътни катастрофи, работи по случаи на нарушавания, открити благодарение на камерите за наблюдаване на Община Сливен, и сигнали на жители. Най-фрапиращите случаи са нахлуване в насрещното придвижване на кръгово кръстовище.

За такова нарушаване са формирани 4 акта - 2 в региона на Розова градина и 2 на новото кръгово до ТЕЦ-Сливен. В тези случаи водачите са на 68, 80, 63 и 65 години, като са обяснили дейностите си с комплициране.
 Министерство на вътрешните работи
С помощта на видеонаблюдението в града са формирани актове за прекосяване на червен светофар и нарушение на маркировка в региона на кръстовищата на Дамарски мост и на булевардите „ Цар Симеон ” и „ Илинденско въстания ”/стъкленото кръстовище/. По сигнали на жители се сформират актове най-вече за погрешно паркиране.

Продължава наблюдението в региона на разклона за село Камен, на път ІІ-53.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушавания на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – [email protected].
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР