Санкциите срещу руски граждани и организации, наложени заради обстановката в

...
Санкциите срещу руски граждани и организации, наложени заради обстановката в
Коментари Харесай

ЕК: Санкциите срещу Русия не са свързани с възможностите за противодействие на епидемията

Санкциите против съветски жители и организации, наложени поради ситуацията в Украйна, не са свързани с противодействието на епидемията от COVID-19. Това разясни през днешния ден представител на Европейската комисия поради подозренията, че епидемията ще бъде употребена за опрощение за намаляване на глобите на Европейски Съюз против Москва.

Говорителят означи, че в края на предходната седмица висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви за опция за въвеждане на облекчения, тъй че европейските наказания да не пречат в битката с епидемията. Очаква се въпросът да бъде разискван тази седмица от Съвета на Европейски Съюз. Говорителят добави, че Европейски Съюз и Организация на обединените нации плануват опция за облекчение на наказания по филантропични аргументи.

Европейска комисия освобождава от мита и Данък добавена стойност вноса на здравно съоръжение от страни отвън Европейски Съюз

Европейска комисия заяви през днешния ден, че на основата на мнението на учени ще изготви проект за излизане от изключителното състояние, провокирано от епидемията. Комисията означи, че е била упълномощена от Европейския съвет да приготви проект за общо възобновяване и към този момент е предложила опция за краткосрочно покриване на част от разноските за заплати. Говорител на Европейска комисия уточни, че се чака Еврогрупата да се произнесе по въпроса с издаването на европейски облигации поради епидемията.

В отговор на въпроси за правата на пасажерите и положението на самолетните компании представител на Европейска комисия посочи, че отговорностите за обезщетение остават в действие при анулиран полет. Той добави, че самолетните компании са получили до момента поддръжка с краткотрайното отпадане на разпоредбите за слотовете, както и с достъп до в допълнение финансиране, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР