Санкциите срещу руската минна компания АЛРОСА разделиха на две световния

...
Санкциите срещу руската минна компания АЛРОСА разделиха на две световния
Коментари Харесай

Тайни продажби на руски скъпоценни камъни разделят на две света на диамантите

Санкциите против съветската минна компания АЛРОСА разделиха на две международния пазар на диаманти, написа, базирайки се на свои източници.

„ Най-голяма облага получава групата купувачи от Индия и Белгия, които изкупуват огромни количества съветски диаманти при преференциални за тях условия, без да обявяват покупко-продажбите “, отбелязва изданието.

Според организацията един от най-големите участници на пазара на благородни метали Tiffany & Co. и Signet Jewellers, които отхвърлиха да купуват първични материали от ALROSA, започнаха да си сътрудничат с конкурентна компания De Beers. Но запасите ѝ от първични материали за продажба се изчерпват, отбелязва организацията. Това води до повишение на цените и безпокойствие сред западните доставчици от неналичието на евтини диаманти заради глобите против съветската АЛРОСА. В същото време тайните покупко-продажби от страна на Индия допуска, че скъпоценни камъни от Русия в последна сметка могат да се озоват на пазарите на Запада, преминавайки през огромна верига от купувачи.

В края на август Bloomberg заяви, че съветската минна компания АЛРОСА е нараснала износа си на необработени диаманти за Индия с повече от 250 милиона $ на месец. За релативно къс интервал от време компанията съумя  незабелязано да възобнови доставките в чужбина, макар глобите на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР