Санкциите срещу Русия заради нахлуването й в Украйна ще се

...
Санкциите срещу Русия заради нахлуването й в Украйна ще се
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия ще се превърнат в ново бреме за световната икономика: Китай

Санкциите против Русия поради нахлуването й в Украйна ще се трансфорат в ново задължение за международната стопанска система, която към момента не се е възстановила от пандемията Covid-19, съобщи във вторник китайският президент Си Дзинпин , съобщи РИА Новости, като се базира на китайската държавна телевизия CCTV.

"Съответните наказания ще се отразят на стабилността на международните финанси, енергийните доставки, превоза и веригите за доставки и ще натоварят в допълнение международната стопанска система, която е под тежкото задължение на пандемията, а това е в ущърб на всички страни ", съобщи Си, говорейки на виртуална среща с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц.

Китайският водач добави също, че Китай, Франция и Германия би трябвало да положат старания за понижаване на отрицателното влияние на рецесията и взаимно да поддържат мирните договаряния сред Русия и Украйна, с цел да предотвратят ескалацията на спора или "излизането му отвън надзор ", написа РИА Новости.

Европейски Съюз наложи няколко серии от строги наказания против Русия, които засегнаха банковия и промишления бранш на страната, замразиха валутните запаси на Москва и провокираха всеобщо овакантяване на задграничните предприятия от страната.

Китай отхвърля да осъди дейностите на Русия в Украйна и поредно приканва за дипломатическо решение на спора посредством договаряния.

Търговията сред Русия и Китай процъфтява макар събитията в Украйна. По данни на китайските митници, оповестени в понеделник, комерсиалният оборот сред двете страни се е нараснал с близо 39% през първите два месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната година и е надхвърлил 26 милиарда $.

Снимка: Ройтерс

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР