Санкциите срещу Русия пречат на България и Европа„През 2015 г.,

...
Санкциите срещу Русия пречат на България и Европа„През 2015 г.,
Коментари Харесай

Кутев към Борисов: Накъде отиват българо- руските отношения? Как ще продължим нататък?

Санкциите против Русия пречат на България и Европа
„ През 2015 година, тогавашният началник на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова, с нескрита горделивост разяснява, че министър председателят Борисов е спрял три огромни енергийни плана - за газопровод, нефтопровод и нуклеарен план. Тя споделя, че това е мощно политическо деяние, което няма по какъв начин да не бъде оценено от нашите сътрудници в международно отношение ". Това напомни националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев във въпрос към премиера Борисов. Той добави, че няколко месеца по-късно, пред Американската комерсиална камара, Борисов споделя:

„ Признали сме Хизбула за терористична организация, спрели сме три огромни съветски плана, спрели сме съветски самолети над морето ". Кутев напомни още, че в това време това е съумяло да провокира реакцията на Сергей Лавров, който споделя, че е учуден и на мястото на българския министър председател би се срамувал от жителите на страната си. „ Между 2015 година до 2017 година някаква част от вашата русофилска същина е проговорила, тъй като тогава стартира развой на стопляне на връзките с Русия и ново отношение към съветските планове, след срещи на президента и ръководителя на Народното събрание в Русия. Тази политическа интензивност и връзки към съветската страна са били целенасочени, тъй като най-малко два от трите спрени плана могат да се осъществят. Накъде отиват българо-руските връзки в бъдеще предвид на мощно променливите ви геополитически настройки ", обърна се Кутев към премиера.

Той бе безапелационен, че българо-руските връзки имат доста измерения и не могат да бъдат завършени с „ Балкански поток " или атомната централа. „ Без да подлагам под подозрение евроатлантическата интеграция на страната ни, съм безапелационен, че връзките с Русия са значими, тъй като точно като член на Европейски Съюз и НАТО можем да реализираме доста неща посредством този разговор. Въпросът е по какъв начин ще продължим нататък? Извън тези планове ние имаме и туризъм, индустрия и търговия, чието развиване е въпрос на диалози и положителни връзки. Въпросът със глобите е освен български, само че и европейски. Те пречат освен на България и Русия, само че и на доста други европейски страни ", сподели още Антон Кутев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР