Санкциите срещу Русия могат да бъдат отслабени само при наличието

...
Санкциите срещу Русия могат да бъдат отслабени само при наличието
Коментари Харесай

Зеленский в Германия: С Ангела Меркел обсъждат санкциите срещу Русия и „Северен поток – 2”

Санкциите против Русия могат да бъдат отслабени единствено при съществуването на напредък според изискванията в Минското съглашение. Това сподели немският канцлер Ангела Меркел при взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленский.

„ Докато няма напредък, глобите не могат да бъдат отменени”, сподели Меркел, представена от ТАСС.
Предсрочните избори в Украйна – на 21 или на 28 юли Предстои указът да бъде подписан от новия президент – Владимир Зеленский
Зеленский е на първото си посещаване в Германия след встъпване в служба. Меркел отхвърли двете страни да са обсъждали усилване на глобите против Русия, а единствено за продължение на действието им.

Снимка: Reuters

Енергийният план „ Северен поток – 2” също попадна във фокуса на диалозите, като по думите на Зеленский позициите на Украйна и Германия по въпроса са „ диаметрално противоположни”.
Порошенко изиска от Меркел стягане на глобите против Русия Германският канцлер изрази вяра, че новият президент на Украйна ще продължи външната политика на досегашното управление на страната
„ Запазването на преноса на съветски газ през Украйна, неговото струпване в украински складове е гаранция за енергийната сигурност на Украйна и Европа. Това е цивилизован способ за гарантиране на обективен и безвреден европейски газов пазар (…) В същото време сме признателни за готовността да се включим в главен разговор с Германия по подобен сложен въпрос ", добави президентът.

Той изрази убеденост в сполучливите договаряния за сключване на съглашение за пренос на газ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР