Санкциите срещу конкретни икономически сектори в Беларус, отношенията с Русия

...
Санкциите срещу конкретни икономически сектори в Беларус, отношенията с Русия
Коментари Харесай

Среща на върха в Брюксел заради санкции срещу Беларус и отношенията с Русия и Турция

Санкциите против съответни стопански браншове в Беларус, връзките с Русия и Турция и възобновяване от пандемията с Covid-19 ще бъдат главните тематики, които европейските водачи ще разискват на срещата си в Брюксел, която ще се организира през днешния ден и на следващия ден.

Срещата на върха на Европейски Съюз ще стартира с замяна на отзиви с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш за провокациите в световен мащаб. След това те ще обсъдят развоя на имунизационната акция против Covid-19 в Европейски Съюз, както и задействането на цифровия документ за улеснение на свободното придвижване в Общността. Същевременно те ще обсъдят заплахите от разновидностите на ковид, както и подготовката за бъдещите рецесии.

Държавните и държавни ръководители ще одобрят целенасочени наказания против избрани стопански браншове в Беларус, които по-късно ще бъдат в детайли създадени от Съвета на Европейски Съюз.

Останалите тематики на тяхното внимание през днешния ден ще бъдат също връзките с Русия и Турция, миграцията и нейните направления, с цел да се облекчи натиска върху външните граници на Европейски Съюз.

В четвъртък те ще обсъдят проекта за възобновяване от пандемията, а към края на срещата към тях ще се причислят президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард и на Еврогрупата Паскал Донъхоу.

Президенът Румен Радев ще показва България на съвещанието на Европейския съвет

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР