Санкциите срещу английския гранд Челси продължават с пълна сила. Припомняме,

...
Санкциите срещу английския гранд Челси продължават с пълна сила. Припомняме,
Коментари Харесай

Още един удар по Челси - основният спонсор прекрати договора си с клуба

Санкциите против британския гранд Челси не престават с цялостна мощ. Припомняме, че през вчерашния ден клубът беше обиден публично от доста наказания поради съветския си притежател Роман Абрамович. Заради войната в Украйна Англия реши да наложи съществени наказания на съветските олигарси свързани с Путин.

След като стопираха продажбите на билети, почитател продукти, онлайн магазина на клуба беше спрян, а феншопа затворен.

Към всичките тези проблеми пристигна новината, че главният спонсор на отбора телекомуникационната компания “Три” мигновено приключва контракта си с тима.

Челси получава по контракт по 50 млн. на година от спонсора, който беше на екипите и през предишния сезон, когато отборът подвигна за повторно в историята си Шампионската лига.

“Във връзка с оповестените от държавното управление наказания, уведомихме футболен клуб Челси, че краткотрайно стопираме спонсорството си към тима, като в това число отстраняваме логото си от екипите, както и от всички пана на стадиона до второ нареждане”, гласи обръщението на телекомуникационния колос, който е основан в Хонг Конг.

Друг главен спонсор " Хюндай " също е на път да приключи контракта с клуба.

Правителството даде на Челси лиценз, с който “сините” ще могат да продължат да действат до 31 май, получавайки позволение да играят мачове и да продължат всички други свои чисто спортни интензивности. Дотогава обаче от тима няма да могат да договарят за нови контракти с играчите си, като в състава има много с изтичащи такива, в това число Сесар Аспиликуета, Антонио Рюдигер и Тиаго Силва.

Клубът ще може да се разплаща с шефовете си, само че не и с Абрамович непосредствено.
Тимът е стеснен е в парите за образуване на домакинските си срещи. Снощи мъжкият тим на Челси победи като посетител Норич с 3:1, а женският също записа триумф с 4:1 като посетител на Уест Хям.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР