Санкциите ще варират от отказа на визи за изпълнителните директори

...
Санкциите ще варират от отказа на визи за изпълнителните директори
Коментари Харесай

Комисия на Сената на САЩ подкрепи санкциите за "Северен поток 2"

Санкциите ще варират от отхвърли на визи за изпълнителните шефове на фирмите до рестрикции върху износа и други ограничения, които биха затруднили компаниите да правят доларови транзакции. Комисията по външните връзки в Сената на Съединени американски щати утвърди с 20 на 2 гласа проектозакон за наказания на фирмите, помагащи на " Газпром " да построи газопровода " Северен поток 2 " от Русия до Германия, написа Financial Times.

Според ръководителя на комисията Джим Риш този ход е " характерен, целеви и своевременен метод да се противопоставим на неприятното съветско въздействие ". По думите му ще бъдат глобени компании, които конфигурират тръби за противоречивия газопровод. Мерките също по този начин могат да обиден и други планове, в това число " Турски поток ", който би трябвало да премине през България. " Тези газопроводи могат да доведат до спомагателна дестабилизация на Украйна и до обогатяване на режима на Путин и слагат в риск сигурността на страните в НАТО ", твърди Риш.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Критики към Меркел

Американският президент Доналд Тръмп подлага на критика немския канцлер Ангела Меркел, че поддържа " Северен поток 2 ", който ще обезпечи средства за Москва. Проектозаконът, който се радва на огромна поддръжка в Сената, би трябвало да бъде прокаран през горната камара на Конгреса. Той ще оторизира налагането на наказания на компании, които слагат тръби в подводната част на плана, както и на компании, които улесняват построяването.

Санкциите ще варират от отхвърли на визи за изпълнителните шефове на тези компании до рестрикции върху износа и други ограничения, които биха затруднили компаниите да правят доларови финансови транзакции. Проектозаконът е ориентиран към едно от " слабите места " на " Северен поток 2 ", а точно разчитането на високоспециализирани плавателни съдове за слагането на тръби на стотици метри под морското ниво.

Влизане в действие на глобите

Ако глобите бъдат изцяло утвърдени, въпросът е по кое време могат да влязат в действие. Официално " Северен поток 2 " би трябвало да бъде приключен тази година, което значи, че американските наказателни ограничения могат да се задействат, когато газопроводът значително е приключен.

Говорител на консорциума зад " Северен поток 2 " споделя, че планът се движи в период, като досега са положени 70% от тръбите. " Наясно сме с течащия политически спор, само че не спекулираме по отношение на евентуалните американски наказания ", показва представителят. Анализатори считат, че наказателните ограничения въпреки всичко могат да обиден строителния развой.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР