Санкциите по закона „Магнитски“ и политическите вълнения в страната –

...
Санкциите по закона „Магнитски“ и политическите вълнения в страната –
Коментари Харесай

Гого Лозанов: Санкциите по закона „Магнитски“ не целят да се намесят пряко в изборите

Санкциите по закона „ Магнитски “ и политическите безредици в страната – по какъв начин всичко това ще се отрази на идния избор на 11 юли?

По тематиката в „ Тази заран “ приказваха събеседниците доцент Георги Лозанов и Ивайло Нойзи Цветков.

И съгласно двамата последните събития няма да повлияят на предизборния пасианс.

Санкциите по закона „ Магнитски “ да вземем за пример, въпреки и сурови, не дават поръчка за въздействие върху настройките на българския гласоподавател.

„ Иначе щеше да бъде посочен политическият водач, за който се приказва в тях “, разясни за какво Гого Лозанов.

„ Санкциите са едно обръщение, което е обвързвано с нещо, което пишеше в политическите материали от доста години – за това, че репресивната функционалност на страната, част от нея, е пренасочена вместо да пази жителите, да пази олигархическите ползи “, разяснява още той.

Назованите съответни имена на глобените пък служат като образци на изказванията, които се вършат с налагането на този закон.

Така да вземем за пример Делян Пеевски е заготовка за преодоляването на силовите структури, Илко Желязков – заготовка за представител на това преодоляване.

„ Божков – наличието му там (в листата на глобените – бел. ред.), би трябвало да каже, че това, че ти си се възползвал в един дълъг интервал от корупционните схеми и по-късно по една или друга причина си изнемощял от тях… Това, че си решил да бъдеш критик на същите корупционни схеми, не е индулгенция “, продължи с разбора си Лозанов.

И съгласно Нойзи политическите кавги от последните седмици не са решителен фактор при определянето на вота през юли. По думите му разтърсванията в политиката се отдалечават от същинските проблеми, пред които е изправена страната.

„ Вместо да се извършват свръхзадачите, вместо да се търси национално единодушие, ние сме очевидци на следващата милиционерска опера-буфа. За СРС-та, кой подслушвал, кой какво – някакви хора си играят на нещо, до момента в който действителността ги подминава “, разяснява той.

Според журналиста държанието на политическите фигури сега е вид „ не бях аз “, що се отнася до насъбраните в годините проблеми.

Чуйте целия разбор във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР