Санкциите по Магнитски“ са главно свързани със съдбата на балканския

...
Санкциите по Магнитски“ са главно свързани със съдбата на балканския
Коментари Харесай

Шкварек: Санкциите от САЩ са опит за външно управление на страната ни

Санкциите по „ Магнитски “ са основно свързани със ориста на балканския лагер в лицето на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, счита социологът Първан Симеонов

„ По-интересни са политическите последствия от глобите по „ Магнитски “, основно свързани със ориста на балканския лагер в лицето на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи “, разяснява пред Нова телевизия социологът Първан Симеонов.

„ Заложени са и геополитически ползи. Това е глоба от друго държавно управление, която би трябвало да получи верификация от нашата правосъдна система. Политическите последствия са свързани със ориста на единия лагер – ГЕРБ и Българска социалистическа партия и преди този момент Движение за права и свободи. Бенефициент от това могат да бъдат „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Не считам, че може да се случи огромно пренареждане от това “, счита Симеонов.

„ България непрекъснато е в предизборна акция. Също правилно е, че Борисов е в центъра. Според мен той е индивидът който на практика би трябвало да прави крачки обратно. Това е публичната обстановка. Това е фигура, която най-ярко се въплъщава с предходното ръководство на страната. Политическа партия и Демократична България доста приказват на западните сътрудници “, акцентира социологът.

Посланието на Съединени американски щати, налагайки глобите, е: „ Слагайте си тези хора в Народното събрание, само че не ни ги водете у дома “, счита Даниел Смилов.

„ Според мен не сме изгубили суверенитет, в противен случай връща се. Тази огромна корупция, която съществува лишава суверенитета и прави страната ни слаба “, безапелационен е политологът.

„ Последиците би трябвало да вървят в две направления “, сподели още той – наказателно правната, където прокуратурата би трябвало да си свърши работата, и политическата линия за вдишване на отговорност. „ Когато има такава спекулация в хазартния бизнес за 700 млн. лева, които са изчезнали от хазната, това значи, че политическата отговорност стига до върха “, добави Смилов.

„ В този лист има и други хора, които не са категорично упоменати, само че попадат имплицитно “, сподели още той, като засяга водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. „ В предния транж от глобите съвсем фигурираше като човек, на който Божков е давал рушвет “, уточни той.

„ Това е систематичен проблем. Тези афери не са разследвани както би трябвало. Въпросът за какво Борисов не е упоменат е забавен. България не е автокрация, не е пропаднала страна. Тя е страна, която сама може да се оправи с такава обстановка – посредством избори, посредством промени в самите партии. Ако нищо не стане ще продължим да циклим в този кръг – неспособност да се сформира стабилно държавно управление “, сподели още Смилов.

Политическият анализатор Кристиян Шкварек обаче е на противоположно мнение – глобите от Съединени американски щати са опит за външно ръководство на страната ни.  „ Има един детайл, който никой не загатва и това е таймингът – всякога, когато този лист се изкара по този метод, ние сме в предизборна конюнктура. Когато се случва всякога преди избори, това ни тласка към хипотезата, че става въпрос за външно политическо ръководство на България “, сподели той и позволи, че при последващи избори, ще има трети пакет от наказания по „ Магнитски “.

Посолството на Америка в България са монополизирани от демократичната градска общественост, счита Шкварек.

Според Арман Бабикян по закона „ Магнитски “ не се чакат доказателства.

„ Не ни имат вяра и то навръх тези органи, от които се чака да свършат работа. България е чудовищно корумпирана. Ние се концентрираме върху парите. По отношение на Горанов има манипулирано законодателство. Правният му отдел е работил по това законодателство, след това е прегледано с останалите министри. След това влиза в Народно заседание. Това демонстрира цялата система. Борисов е посочен на процедура, манипулиране на законодателство не става с един човек “, добави Бабикян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР