Санкциите остават един от основните инструменти за натиск и заплахи

...
Санкциите остават един от основните инструменти за натиск и заплахи
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ не могат да окажат влияние върху Турция, заяви председателят на турския Меджлис

Санкциите остават един от главните принадлежности за напън и закани на Съединени американски щати, които интензивно употребява администрацията на Доналд Тръмп. Това съобщи в изявление за Анадолската организация ръководителят на турския парламент Мустафа Шентоп.

Той уточни, че Съединени американски щати постановат наказания на страните, с които имат някакви компликации и не могат да основат мечтаните връзки. Преди година и половина, когато Съединени американски щати започнаха да организират дейна политика на налагане на наказания, заканите им към момента можеше да оказват нищожен психически напън върху страните.

„ Колкото по-често обаче употребяват този инструмент, толкоз по-слабо въздействие имат тези ограничавания. Според мен американските наказания няма да окажат никакво въздействие върху Турция, в това число от икономическа гледна точка”, акцентира Шентоп. Той изрази убеденост, че американските наказания няма да могат да окажат въздействие и върху отбранителния капацитет на Турция.

„ И по-рано сме се сблъсквали с "негласни " наказания. От самото начало Турция е измежду участниците в плана за основаване на самолетите от пето потомство Ф-35, само че американците не желаеха да ни предадат самолетите, за които Турция към този момент е платила”, сподели ръководителят на Меджлиса, представен от ТАСС.

„ Мога да напомня каква стъпка предприе Турция в отговор на отхвърли за продажба на американските зенитно-ракетни системи „ Пейтриът”. Ние се възползвахме от различна опция и купихме комплексите С-400 от Русия. Това потвърждава, че Турция води самостоятелна политика и решенията на избрана страна (като САЩ) не могат да окажат въздействие върху проектите й”, уточни Шентоп.

Американският президент Доналд Тръмп подписа през вчерашния ден закона за бюджета за защита за 2020 година, в който се планува налагане на наказания на Турция по отношение на покупката на съветските системи С-400, както и наказания против плана "Турски поток ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР