Санкциите, наложени от Запада на Русия, сближават страните от БРИКС,

...
Санкциите, наложени от Запада на Русия, сближават страните от БРИКС,
Коментари Харесай

БРИКС: Санкциите на Западът срещу Русия действат в ползва на съюза

Санкциите, наложени от Запада на Русия, сближават страните от БРИКС, обявиха ръководители на петролни компании на неотдавнашната конференция APPEC в Сингапур.

“ “, сподели Ръсел Харди, основен изпълнителен шеф на компанията за търговия с сила Vitol.

Миналата година, след нахлуването на Русия в Украйна през февруари, Групата на 7-те страни вкара механизъм за ограничение на цените на петрола, който ограничи приходите за военната каса на Кремъл, като в същото време резервира съветските потоци към международния пазар.

Сред поредицата от наказания беше и приемането през юни от Европейския съюз на инструмент за битка с заобикалянето на глобите, който да ограничи продажбата, доставката и износа на избрани глобени артикули и технологии на избрани трети страни, настоящи като медиатори на Русия. През май Г-7 разгласи желанията на блока да ограничи търговията с съветски диаманти.

Тези наказания обаче биха могли да доведат и до други непредвидени косвени последствия, които Харди смята за “ “.

“ “, сподели той.

За Китай напрежението със Съединени американски щати набъбна на няколко фронта, в това число дипломатически, търговски и софтуерен, като и двете страни ограничиха износа в символ на ответна реакция.

Междувременно Индия и Китай също усилиха вноса си на съветски недопечен нефт с отстъпка след войната в Украйна, като Москва се трансформира във водещ източник на недопечен нефт за Индия и обезпечава към 40% от вноса на недопечен нефт в страната.

На неотдавнашната среща на върха на БРИКС в Южна Африка бразилският водач Луис Инасио Лула да Силва акцентира, че алиансът продължава да прави оценка опцията за обща валута.

По време на държавно посещаване в Китай през април той също по този начин прикани за понижаване на зависимостта от щатския $ в международната търговия.

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР