Санкциите, наложени от САЩ, са сериозен сигнал отвън към българските

...
Санкциите, наложени от САЩ, са сериозен сигнал отвън към българските
Коментари Харесай

Нинова за санкциите: Такива сериозни схеми не могат да станат без политическа протекция

„ Санкциите, наложени от Съединени американски щати, са сериозен сигнал извън към българските правоохранителни органи и институции, че би трябвало да си свършат работата и да стигат до „ политическия чадър ”, който през годините покровителстваше този модел на корупция. Защо постоянно би трябвало някой извън да ни взема решение проблемите? ” Това съобщи публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Нинова сподели, че тя не е водачът, посочен от Съединени американски щати като подкупван от Васил Божков.

„ Винаги сме гледали на връзките сред България и Съединени американски щати през призмата на българския народен интерес. Имало е случаи, в които сме били сериозни към решение, като да вземем за пример това за пазаруването на F-16, само че в този случай глобите, наложени на физически лица и компании, са сериозен принос към битката с корупцията и паралелната страна в България ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Тя зададе и няколко въпроса във връзка изнесените данни от Съединени американски щати.

" Първо, за какво би трябвало Съединени американски щати, за какво би трябвало извън все някой различен да ни споделя какво да вършим. Очевидно правоохранителните органи през годините не са си свършили работата, с цел да получаваме извън такива наказания. Вторият въпрос е към господин Иван Гешев, на база на тези данни да стартира огромни следствия на посочените случаи за корупция. Третото, този сигнал е не просто антикорупционен, той е и политически. За всички ни е ясно, че такива обвързаности, такива съществени схеми, не могат да станат без политическа защита. Истинското следствие би трябвало да стигне докрая, да се покажат тези политически сили и фактори, които сътвориха и поддържаха през годините този модел ", добави още Корнелия Нинова.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР