Санкциите, наложени на Русия заради войната в Украйна, трябва да

...
Санкциите, наложени на Русия заради войната в Украйна, трябва да
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Китай за подкрепата му към Русия

Санкциите, наложени на Русия поради войната в Украйна, би трябвало да дадат на Китай " явен сигнал " за следствията, с които може да се сблъска, в случай че окаже материална поддръжка на Москва, съобщи заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман.

Той направи коментара по време на чуването си в комисията по външни работи на Камарата на представителите.

Уенди Шърман съобщи, че " обсегът на глобите " и експортният надзор, координирани сред съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати против съветския президент Владимир Путин, стопанската система на страната и олигарсите, би трябвало да послужат за образец за китайския водач Си Дзинпин.

Мисля, че се дава на президента Си много добра визия за това какво може да го сполети, в случай че фактически поддържа Путин по някакъв веществен метод. "

Уенди Шърман съобщи, че Пекин би трябвало да " извлече верните поучения " от координираната западна реакция по отношение на Украйна, че всевъзможни стъпки от страна на Китай за завладяване на демократично управлявания остров Тайван със мощ няма да бъдат допустими.

" Надяваме се, че Пекин схваща, че всяко сходно деяние ще срещне отговор от страна на интернационалната общественост, а освен от страна на Съединените щати ", сподели Шърман, визирайки Китайската национална република.

Китай отхвърля да осъди дейностите на Русия в Украйна или да ги назова инвазия и подлага на критика западните наказания против Москва, макар че почитан китайски посланик съобщи предходната седмица, че Пекин не заобикаля съзнателно тези наказания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР