Санкциите, наложени на Русия заради войната в Украйна, трябва да

...
Санкциите, наложени на Русия заради войната в Украйна, трябва да
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Китай за подкрепата му към Русия

Санкциите, наложени на Русия поради войната в Украйна, би трябвало да дадат на Китай " явен сигнал " за следствията, с които може да се сблъска, в случай че окаже материална поддръжка на Москва, съобщи заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман.

Той направи коментара по време на чуването си в комисията по външни работи на Камарата на представителите.
 Китай няма да заобикаля западните наказания против Русия
Китай няма да заобикаля западните наказания против Русия

Политика на Пекин

Уенди Шърман съобщи, че " обсегът на глобите " и експортният надзор, координирани сред съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати против съветския президент Владимир Путин, стопанската система на страната и олигарсите, би трябвало да послужат за образец за китайския водач Си Дзинпин.

Мисля, че се дава на президента Си много добра визия за това какво може да го сполети, в случай че фактически поддържа Путин по някакъв веществен метод. "

Уенди Шърман съобщи, че Пекин би трябвало да " извлече верните поучения " от координираната западна реакция по отношение на Украйна, че всевъзможни стъпки от страна на Китай за завладяване на демократично управлявания остров Тайван със мощ няма да бъдат допустими .
 Китай ще работи за мир в Украйна, само че
Китай ще работи за мир в Украйна, само че " по собствен метод "

Пекин увери Европейски Съюз, че ще продължи да играе градивна роля в спора

" Надяваме се, че Пекин схваща, че всяко сходно деяние ще срещне отговор от страна на интернационалната общественост, а освен от страна на Съединените щати ", сподели Шърман, визирайки Китайската национална република.

Китай отхвърля да осъди дейностите на Русия в Украйна или да ги назова инвазия и подлага на критика западните наказания против Москва, макар че почитан китайски посланик съобщи предходната седмица, че Пекин не заобикаля съзнателно тези наказания .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР