Санкциите на САЩ за газопровода Северен поток-2 няма да могат

...
Санкциите на САЩ за газопровода Северен поток-2 няма да могат
Коментари Харесай

Bloomberg: САЩ знаят, че не могат да спрат Северен поток-2

Санкциите на Съединени американски щати за газопровода " Северен поток-2 " няма да могат да спрат строителството му, оповестява Блумбърг, базирайки се на висши източници в Белия дом.
Според тях планът е съвсем приключен и глобите против газопровода, които бяха включени в бюджета на Съединени американски щати за защита, няма да могат да му причинят съществени вреди.
Източниците означават, че в този момент Съединени американски щати ще се опитат да се съсредоточат върху противодействието на други съветски енергийни планове.
Във вторник Сенатът гласоподава бюджет за защита в размер на 738 милиарда $, който включва наказания против газопровода „ Северен поток-2 “ и военна помощ за Украйна.
Проектът " Северен поток-2 " включва построяването на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра газ годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Газопроводът ще премине през териториални води или изключителните стопански зони на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.
Украйна е срещу " Северен поток-2 ", тъй като се опасява да не загуби доходи от преноса на съветски газ, както и Полша, Латвия и Литва, които считат плана за политически. Той също е подложен на критика от Съединени американски щати, които интензивно се пробват да внедрят втечнения си природен газ на европейския пазар.
Газопроводът се поддържа най-вече от Германия и Австрия, които имат вяра, че планът ще ускори европейската енергийна сигурност. Берлин и Виена означават и надеждността на Русия като снабдител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР