Санкциите на САЩ срещу Северен поток“ 2 и Турски поток“

...
Санкциите на САЩ срещу Северен поток“ 2 и Турски поток“
Коментари Харесай

Експерт: Санкциите на САЩ може да доведат до спиране на ”Турски поток”

„ Санкциите на Съединени американски щати против „ Северен поток “ 2 и „ Турски поток “ могат да доведат до преустановяване или най-малко до закъснение на плановете... Новата администрация на Джо Байдън е цялостна с фигури, известни с интервенциите си преди десетина година за въздържане на съветското въздействие в Европа. Няма да се учудя американската позиция да се втвърди по отношение на съветските планове “. Това съобщи пред БНР Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията.
„ Южният газов кулоар е добра вест за Югоизточна Европа и за диверсифициране на източниците на природен газ за района. Трансадриатическият водопровод беше компромисно решение, по-малък от в началото планувания. Имаме различни количества газ от Азербайджан, въпреки и не в авансово уговорените количества, а договорът зависи от към момента бавещия се интерконектор Гърция - България “, акцентира той пред БНР.

По думите му „ Газпром “ посредством „ Турски поток “ и възможното стартиране в употреба на „ Северен поток “ 2 ще ускори мощно позициите си на европейския пазар, като понижи конкурентостта на всевъзможни различни източници: „ Това постоянно е бил един от проблемите с двата плана. Те освен заобикалят Украйна и я слагат в тежка геополитическа ситуцаия, само че и пречат на страните от Централна Източна Европа да сключат по-гъвкави, краткосрочни контракти на по-ниски цени с различни снабдители от Западна Европа или с Азербайджан, да вземем за пример. Целта на „ Газпром “ е да блокира сегашните направления с съветски газ “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР