Санкциите на САЩ срещу руския алуминиев гигант United Co. Rusal

...
Санкциите на САЩ срещу руския алуминиев гигант United Co. Rusal
Коментари Харесай

Новите санкции срещу Русия предизвикаха рекордно поскъпване на един метал

Санкциите на Съединени американски щати против съветския алуминиев колос United Co. Rusal провокираха страхове от срив в доставките и доведоха до повишаване на международните цени на метала. Алуминият претърпява най-голямото си тридневно нарастване от 2009 година насам.

Голяма част от облагата се основава на упованията, че рестриктивните мерки против компанията на Олег Дерипаска съществено ще затруднят износа защото банки, търговци и клиенти в Съединени американски щати и по света ще спрат да вършат бизнес с компания, която е част от черния лист на Вашингтон.

 Руският олигарх, който за 3 дни се трансформира от милиардер в международен заточеник
Руският олигарх, който за 3 дни се трансформира от милиардер в международен заточеник

Най-богатите руснаци изгубиха общо $16 милиарда поради глобите на Съединени американски щати

Някои търговци към този момент са спрели покупките на основната суровина от " Русал ", а Лондонската железна борса и най-голямата международна борса за първични материали Comex няма да одобряват нови доставки.

В дълготраен проект, наказания евентуално ще доведат до преоформяне на световните търговски потоци на алуминий, а не срив на съветския експорт, счита Пол Гайт, анализатор в компанията за капиталови услуги Sanford C. Bernstein в Лондон.

 Печелившата серия на медта е най-дългата от 3 десетилетия
Печелившата серия на този метал е най-дългата от 3 десетилетия

Той доближи 7300 $ за звук

" Това не е екзистенциална тематика за " Русал " - алуминият ще доближи до останалия свят с някакви средства ", предвижда специалистът.

" Смятате ли, че 3.7-те млн. тона алуминий, създаден в Русия ще бъде спрян? Дали Кремъл ще остави 100 000 алуминиеви служащи да прекратят работа и да останат вкъщи? ", попита риторично Гайт.

 Металите се насочват към най-дългото си рали от повече от десетилетие
Металите се насочват към най-дългото си рали от повече от десетилетие

" Зелени " ограничения в Китай покачиха до рекордни равнища цената на алуминия

Търговците в Китай или страни, които не са свързани със Съединени американски щати, могат да вземат слитъците (металите се търгуват на тържищата под тази форма, б.р.), да ги претопят и обработят и да ги върнат на международния пазар. Вторичните артикули могат да се окажат сложни за следене, изясни специалистът.

Според него глобите ще нарушат и отклонят комерсиалните потоци в кратковременен проект и ще пренасочат заеми и финансиране, само че няма окажат значително въздействие върху действителната международна стопанска система, нито да спрат съветските доставки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР