Санкциите на администрацията на американския президент Доналд Тръмп срещу Иран

...
Санкциите на администрацията на американския президент Доналд Тръмп срещу Иран
Коментари Харесай

Санкциите на Тръмп срещу Иран осигуриха 1 млрд. долара нови приходи на руските петролни компании

Санкциите на администрацията на американския президент Доналд Тръмп против Иран и Венецуела усилват търсенето за съветския недопечен нефт. В резултат съветски петролни компании са получили близо 1 милиарда $ спомагателни доходи в интервала ноември – юли, написа Вloomberg.

Рестриктивните ограничения на Съединени американски щати са довели до скока в търсенето на съветския нефт на фона на орязване на продукцията от ОПЕК и техните сътрудници. Сега съветският нефт вид урал е почнал да се търгува като равносилен на петрола вид брент.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Осезаем дефицит

" Има осезателен дефицит на конкурентния по-тежък тип недопечен нефт поради глобите против Иран и Венецуела, само че също по този начин и поради актуалното съглашение за понижаване на производството от страна на ОПЕК и сътрудници. Уралският нефт сега отбелязва връх ", споделя Констанца Рангелова, анализатор от JBC Energy.

Общите доходи от експорт на нефт за Русия доближават 58.5 милиарда $ през първата половина на тази година. За цялата 2018 година експортът е бил за 129 милиарда $.

Уралски нефт против брент

Съединени американски щати оповестиха наказания против Венецуела през януари, а през май отстраниха оставащите изключения за купувачите на ирански нефт. Тези ограничения доведоха до дефицит на типа нефт, който двете страни изнасят и който е непосредствен до създавания в Русия. По принцип сортът се счита за по-нискокачествен, само че някои рафинерии са построени по този начин, че да го обработват и промяната на системите им е скъпа.

Уралският нефт обичайно се търгува на по-ниска цена от сорта брент. Тенденцията стартира да се трансформира предишния ноември, когато Тръмп ограничи световните покупки на суровината от Иран. Според Рангелова от JBC Energy обаче цената може да падне още веднъж в края на лятото поради започването на есенната профилактика в доста рафинерии, което води до понижаване на търсенето на уралския нефт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР