Санкциите, които налагаме срещу Русия трябва да са ефективни, но

...
Санкциите, които налагаме срещу Русия трябва да са ефективни, но
Коментари Харесай

Радев: Налаганите срещу Русия санкции трябва да са ефективни, но не и да ни вредят

" Санкциите, които постановяваме против Русия би трябвало да са ефикасни, само че да не нанасят стопански вреди на нас самите. Спирането на съветския нефт и газ ще се отрази отрицателно на България. " Това съобщи президентът Румен Радев по време на аудиенция в Чехия. Държавният глава даде взаимен брифинг с чешкия си сътрудник Милош Земан.

Сред тематиките на диалог сред двамата президенти са били тематиките за общото съдействие, защитата на границите, прехода към цифрова стопанска система, и развиването на енергетиката.

Президентът засегна и тематиката за войната в Украйна. По думите му сега се разрушава основания мир в Европа. Това изисква единна реакция от Европейски Съюз, съобщи Радев. Войната слага страните ни пред редица провокации. Призивите за прекъсване на сраженията отстъпват пред военната изразителност. Това значи дълга война с тежки последствия , сподели още президентът.

Чехия има изключително място не като другарска страна, а и като член на европейското семейство. Нашите връзки имат дълбоки исторически корени. Споделяме убеждението, че пълноценния политически разговор на високо държавно равнище е значим за положителните връзки. Стокообменът сред България и Чехия бележи огромен растеж, добави Радев.

Той съобщи, че посредством взаимно съдействие можем да реализираме повече в разнообразни сфери, като енергетика, нововъведения, инфраструктура и други Президентът благодари на чешкия си сътрудник за устойчивата поддръжка.

По думите на Румен Радев не би трябвало да позволяваме грешката да закриваме нашата енергетика, работеща с въглища и газ, и да се впускаме към добива на сила от възобновими източници.

Той съобщи, че България и Чехия са солидарни към украинския народ и оказват помощ както могат на украинските бежанци.
 Президентът упрекна Нинова, че бяга от подписа си под разрешенията за експорт на оръжия
Президентът упрекна Нинова, че бяга от подписа си под разрешенията за експорт на оръжия

Твърденията на госпожа Нинова са неточни и елементарно проверими
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР