Санкциите и повишаването на митата по отношение на турските производители

...
Санкциите и повишаването на митата по отношение на турските производители
Коментари Харесай

В знак на протест срещу санкциите на Тръмп турски граждани трошат iPhone

Санкциите и повишението на митата във връзка с турските производители от страна на Съединени американски щати съществено сринаха локалната валута. Турция публично вкара сходни ограничения – също подвигна митата, само че и прикани към протест на смарт телефоните на Apple. А локалното население стартира да троши своите айфони. С големи чукове. На фона на турски байрак и патосни речи.

„Те си имат iPhone, само че съществува и Samsung“ – съобщи предходната седмица президентът на Турция Реджеп Ердоган. „А ние си имаме своите Venus и Vestel. Ще произведем задоволително смарт телефони за нашия вътрешен пазар. Ние ще създадем артикули с по-добро качество, в сравнение с импортираните оттова устройства„.

Публикуваното в YouRube видео демонстрира седем мъже, които през нощта държат турския байрак и театралничат на неговия декор. През това време всеки от присъстващите в клипа вади своя смарт телефон, а устройствата се струпват на дребна купчина. На фона на патриотични възгласи единия от тях троши устройствата благодарение на огромен чук и много мощен размах. Заснетият видеоклип се оказа доста известен в Турция.



Качеството на видеото не е доста добре. В другите конгреси към този момент се появиха догатки, че клипът очевидно не е сниман благодарение на iPhone.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР