Санкции за телекомите при евентуално нарушение на пределните цени на

...
Санкции за телекомите при евентуално нарушение на пределните цени на
Коментари Харесай

До 400 000 лв. санкция за мобилни оператори, които предлагат скъп роуминг в ЕС

Санкции за телекомите при вероятно нарушаване на пределните цени на дребно за интернационалните мобилни и закрепени диалози и текстови известия към страни от Европейски Съюз, планува утвърденият от Министерския съвет план на Закон за изменение и допълнение на Закона за електронните известия, оповестиха от държавната пресслужба.

Текстовете подсигуряват ефикасното използване на национално равнище на пределните стойности на цените за тези услуги, като вкарват система от ефикасни, пропорционални и възпиращи наказания при нарушавания.

Съгласно европейски правилник, от 15 май 2019 година се ползват цени на дребно (без ДДС), които не би трябвало да надвишават 0.19 евро на минута за повиквания и 0,06 евро за текстови известия.

В случай, че телеком оператор продължава да ползва по-високи цени след тази дата, той може да бъде санкциониран сред 20 000 и 400 000 лева

От 5 000 до 50 000 лева е глобата при положение, че операторът не обезпечи активирането на цената в границите на един работен ден, без това да води до избрани отрицателни последствия за потребителите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР