Санкции за общо 22.6 млн. лева е наложило Министерството на

...
Санкции за общо 22.6 млн. лева е наложило Министерството на
Коментари Харесай

Регионалното министерство санкционирало с 22.6 млн. лева нарушения по европроекти

Санкции за общо 22.6 млн. лв. е наложило Министерството на районното развиване по европроекти, изпълнявани по ръководената от него стратегия " Региони в напредък ". Пари по нея получават главно общини.

Глобите са за общо 863 нередности. Голяма част от глобите се апелират в съда. Заведени са близо 560 каузи, обясниха от министерството. " До този момента с влезнало в действие решение на съда в интерес на Министерството на районното развиване и благоустройството са приключили 131 от тях. 7 каузи са в интерес на жалбоподателя ", написа в известие на ведомството.

В него се показва още, че главните аргументи за налагането на санкции по европроектите са непозволени критерии за асортимент, методика или индикатори за възлагане при подготовка и осъществяване на процедури за избор на реализатори по публични поръчки по плановете. " Пропуските се позволяват главно при административната подготовка на тръжната документи ",уточняват от министерството.

Допълват, че за същите нарушавания са наложени наказания за към 1.6 млн. лв. и на Столична община. Кметът Фандъкова удостовери в понеделник, че те са за ремонтите в центъра, а санкциите се апелират в съда.

" Чрез механизма за налагане на финансови корекции в следствие от открити нарушавания се цели да не се допусне осъществяването на разход, който е незаконосъобразен. Финансовите корекции са и инструментът, с който може да се в профил пропуск в бюджета, породен от позволена неточност ", изясняват от министерството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР