Санкции от над 2 млн. лв. е наложил държавният Електроенергиен

...
Санкции от над 2 млн. лв. е наложил държавният Електроенергиен
Коментари Харесай

Електроенергийният системен оператор е глобил ТЕЦ-а на Доган 2 млн. лв

Санкции от над 2 млн. лева е наложил държавният Електроенергиен систематичен оператор на Топлоелектрическа централа " Варна ", чийто притежател е почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, заяви " Капитал ". Дотук се е стигнало, откакто са открити проблеми в часовете, в които блоковете на централата са работили за обезпечаването на леден запас.

През 2018 година Топлоелектрическа централа " Варна " завоюва контракти над 27 млн. лева от търговете за леден запас, без да е ясно дали може да ги извърши. " Капитал " показва, че страната ще продължи да плаще за нещо, което може и да не получи, тъй като ремонт на проблематичната мощ няма да бъде осъществен най-малко до 2020 година

Топлоелектрическа централа " Варна " спря работа при започване на 2015 година и от този момент не са правени никакви профилактики или поправки.

Следващия месец се чака да бъдат извършени новите търгове за даване на леден запас за идващите 12 месеца и няма спънка Топлоелектрическа централа " Варна " още веднъж да взе участие, въпреки ремонтите на мощностите й да са отсрочени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР