Санкции на САЩ замразиха Северен поток-2. Веднага след като американският

...
Санкции на САЩ замразиха Северен поток-2. Веднага след като американският
Коментари Харесай

Американските санкции замразиха Северен поток-2

Санкции на Съединени американски щати замразиха " Северен поток-2 ". Веднага откакто американският президент подписа ограниченията, швейцарската компания - подизпълнител на газовия план разгласи, че стопира работа до приемане на уточнения от Вашингтон. Американските наказания са ориентирани и против построяването на " Турски поток ", който би трябвало да мине и през България. Те включват замразяването на активи и анулация на американски визи на компаниите-изпълнители.

Проект за 11 милиарда $, който би трябвало да доставя газ от Русия до Германия. Очакваше се " Северен поток-2 " да бъде приключен до края на 2019 година, само че поради закъснение са построени към 87%.

Вашингтон има 60 дни да изготви лист с компаниите, които попадат под удара на глобите.

Според Съединените щати планът заплашва сигурността на Европа. Опасенията на администрацията на Тръмп са, че газопроводът трансформира Берлин в " пленник на Москва ".
Олаф Шолц, вицеканцлер на Германия: Подобни наказания са сериозна интервенция във вътрешните работи на Германия и Европа. Засягат суверенитета ни.
Говорител на Европейската комисия съобщи, че Брюксел е срещу въвеждането на наказания против компании от Евросъюза, които правят законен бизнес.

Коментарът на съветското външно министерство е, че Вашингтон " пристъпва значима граница във външната си политика, като постанова наказания на свои съдружници ".

В петък Русия и Украйна сложиха завършек на газовия спор сред двете страни.
Дмитрий Козак, вицепремиер на Русия: Ще има пренос на газ през Украйна. Няма да има повече правосъдни искове, правосъдни разногласия и взаимни искания.
Новият контракт би трябвало да бъде подписан до Нова година и ще бъде за пет години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР