Санитарният пропуск, който е необходим за много дейности във Франция,

...
Санитарният пропуск, който е необходим за много дейности във Франция,
Коментари Харесай

Санитарният пропуск във Франция влезе в сила и за тийнейджърите

Санитарният пропуск , който е нужен за доста действия във Франция , от през днешния ден към този момент е в действие и за младежите . Мярката към този момент важи за подрастващите от 12 до 17 години .

Във Франция малолетните в тази възрастова група имат опция да се имунизират против ковид едвам от юни, заради което условието влезе в действие за тях по-късно.

Санитарният документ съдържа QR код , който удостоверява че човек е имунизиран против коронавирус, прекарал е причиняваното от новия ковид заболяване през последните 6 месеца или си е дал неотдавна негативен тест. Пропускът се изисква за посещаване на ресторант, вътрешни полети и пътешестване с влакове, за вървене на кино или на байсейн.

Засега не е ясно до по кое време ще е в действие мярката. Въпреки че епидемиологичната конюнктура във Франция се поуспокои от средата на предишния месец, в този момент се приготвя законопроект, с който условието да остане в действие и след 15 ноември.

Правителството желае да има опция санитарният пропуск да остане в действие до лятото на идната година, съобщи през вчерашния ден негов представител.
Сега към две трети от подрастващите сред 12 и 17 години във Франция са изцяло ваксирирани. Това се отнася и за 84 % от всички французи, навършили 12 години.

Ваксинацията на децата е внимателен въпрос във Франция и един от мотивите за седмичните демонстрации против санитарния пропуск, отбелязва Агенция Франс Прес.
Самите митинги обаче утихват. На 7 август в тях участваха общо над 237 хиляди души, а в последната събота - едвам към 64 хиляди.

Освен това имунизацията на малолетните си остава предмет на научни диспути, поради доста слабия риск от тежко превозване на коронавирус при тази възрастова група.

Френското държавно управление позволи малолетните да имат право на безвъзмездни PCR  проби за ковид до 15 октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР