Санитарна сеч на бул. Княгиня Мария Луиза в градинката срещу

...
Санитарна сеч на бул. Княгиня Мария Луиза в градинката срещу
Коментари Харесай

Озеленители контузиха лекарка в скандал за дърво

Санитарна сеч на бул. " Княгиня Мария Луиза " в градинката против " Света Петка " стана мотив за противен скандал преди броени дни. Пострадалата е известната пловдивска лекарка доктор Веселка Христамян, която спряла колата си, с цел да попита служащи от " Градини и паркове " за какво режат крепко дърво. Въпросът обаче станал мотив за хули и принуждение. От разправията доктор Христамян е с разтегната лакътна става и подута ръка, написа " Марица ".

От двете страни на булеварда, сред кръстовището с бул. " Източен " и църквата " Света Петка ", се работи по оперативна стратегия " Региони в напредък ". По план, направен от Община Пловдив и финансиран с безплатна помощ, е планувано благоустрояване, озеленяване и замяна на тротоарната настилка. Предприятието " Градини и паркове " е наето като подизпълнител.

" На 12 февруари към 15.30 часа, прибирайки се с персоналния ми автомобил, видях спрян камион на " Градини и паркове " до градинката против църквата " Света Петка ". В него товареха части от отсечено неотдавна дърво - помня това дърво, беше крепко и покрай тротоара, през лятото хвърляше сянка върху плочките. Затова завих с колата, стопирах и отидох да попитам като виновен жител за какво тъкмо това крепко и функционално годно дърво би трябвало да бъде отрязано. Учудих се и от друго - видях по какъв начин от дънера му бяха отрязани равномерни детайли - изглеждаха като плот за маса, а две дами ги търкаляха към паркирания си наоколо автомобил. После бързо си потеглиха. Доколкото знам, изсеченият материал би трябвало да се регистрира на кубик. Или най-малко да се опише и маркира с щемпел на общинското дружество ", описа доктор Христамян.

Тя се обърнала към индивида, който режел дървото, само че той я насочил към " виновното лице " - човек в работен костюм. " Отидох и го попитах той ли дава отговор за обекта, при което той ме погледна и сподели: " К`во искаш? ".

Жената почнала да задава въпроси за протокола, удостоверяващ, че дървото е болно и би трябвало да се отсече. Попитала и не би трябвало ли цялото количество да се откара към съответния склад и кой позволява на частни лица да взимат част от дървения материал. В този миг обаче мъжът се доближил до нея, протегнал ръка към лявата ръка, в която държала телефона си, и я стиснал мощно. За да се освободи, дамата инстинктивно се извила, и в устрема си да се откопчи, разтегнала лакътната си става.

" Лакътят ми изпука, а той стартира да крещи: " Ще ти счупя телефона, ма! ". Мъжът направил втори опит да нападне докторката, само че очевидно разсъдъкът му надвил и спрял. Обаче траял да крещи и да сипе обиди по неин адрес. Изпадала в потрес, доктор Христамян тръгнала към автомобила си, ръката й почнала да се подува и тя отишла към близката поликлиника. Там сътрудниците открили, че има разпъване на ставата и травматичен оток, ортопедите я успокоили, че ще се възвърне от 5 до 10 дни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР