Санитари от спешното отделение към болницата във Видин се оплакаха

...
Санитари от спешното отделение към болницата във Видин се оплакаха
Коментари Харесай

Санитари от спешното отделение във Видин обявиха гладна стачка

Санитари от незабавното поделение към болничното заведение във Видин се оплакаха от незаслужено систематизиране на парите за работа в изискванията на пандемия. Служителите настояват, че са финансово ощетени, както и че заплащането им не е постоянно. Те оповестиха, че желаят заслужено систематизиране на парите си и от на следващия ден стартират гладна стачка, заяви БНР.

От профсъюз " Защита " оповестиха, че са уведомили Министерството на здравеопазването. Средствата на всички работещи на първа линия в изискванията на Covid се разпределят съгласно методиката на здравното министерство, сподели заместник- шефът на видинската болница д- р Богдан Томов.

" Методиката, която е избрана от Министерството на здравеопазването за даването на пари на първа линия на сътрудниците, се съблюдава прецизно във видинската болница. Определена е болнична комисия, която преглежда препоръчаните описи от шефовете на отделения, утвърждава се протокол и се подписва от шефа на болничното заведение. Категорично декларирам, че всички, които са работили на първа линия, при съблюдаване на методиката са си получили парите”, сподели доктор Томов.

От профсъюз " Защита " упорстват за оставката на управлението на болничното заведение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР